Šćepan Bujić: Pucao sam jer je Ljubomir krenuo pesnicom na mene

Bujić je jutros u svoj odbrani da se sjeća samo momenta kako je pucao u Ljubomira, ali se ne sjeća događaja u kojme je usmrtio Dejana
726 pregleda 109 komentar(a)
Šćepan Bujić, Foto: Savo Prelević
Šćepan Bujić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2013. 10:06h

Baranin Šćepan V. Bujić (21), optužen za ubistvo sugrađana, braće Dejana (26) i Ljubomira Gojačanina (24), izjavio je jutros u svoj odbrani da se sjeća samo momenta kako je pucao u Ljubomira, ali se ne sjeća događaja u kojme je usmrtio Dejana.

Bujić je kazao da je Ljubomir došao kod njegovog stola, i rekao da je istukao njegovog mlađweg brata Luku Bujića (16), te da bi ga ubio, da ga nijesu zadržali. Bujić kaže da je osjećao strah, srce mu je jako udarao, a glava kao da će da pukne. Potegao je revolver, jer je smatrao da će se Gojačanin uplašiti i udaljiti, ali desilo se suprotno.

“To je Gojačanina razjarilo, naglo je ustao i krenuo korak ka meni, a ja sam korak krenuo unazad. Potom me psovao, a zatim zamahivao da me udari, zatim podigao ruku da me pesnicom udari u glavu. Mislim da sam tada ispalio hitac-dva u njegovom pravcu”, kazao je Bujić u odbrani.

Dodao je da kada je imao pet godina doživio šok jer je njegov otac ranjen, kao i majka, koja je bila nepokretna. Ponovo je dožio šok i strah kada je imao 15 godina, jer su ponovo pucali na njegovog oca. Od tada je živio u strahu, san mu se poremetio, postao je nervozan, tako da nije izlazio u grad.

Suđenje se nastavlja sjutra pred krivičnim vijećem podgoričkog Višeg suda kojim predsjedava sudija Vesna Pean.

Prema navodima optužnice, Šćepan Bujić je 15. februara 2013. godine sa više hitaca usmrtio braću Gojačanin. Tokom istrage, tužilaštvo je prikupilo izjave očevidaca i druge materijalne dokaze, kao i video snimak kamere iz bilijar kluba gdje se dogodilo dvostruko ubistvo. Optužnica tereti Šćepana Bujića da je u bilijar klubu "Mr Oto", u Ulici Vladimira Rolovića u Baru pucao na sugrađane Dejana i Ljubomira Gojačanina. Nakon ubistva, Bujić je bio u bjekstvu do 17. februara, kada je u ranim jutarnjim satima uhapšen.

Bonus video: