Hubert Kepel zatvara ovogodišnji Gitar fest

Prvonagrađeni dobija gitaru Andreasa Marvija vrijednu 8.000 eura, te nastupe sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom i koncert u Beču
81 pregleda 0 komentar(a)
Lovro Peretić, Foto: Ivan Petrušić
Lovro Peretić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 07.10.2013. 14:08h

Mladi zagrebački gitarista osamnaestogodišnji Lovro Peretić nastupio je u subotu veče u dvorani muzičke škole „Dara Čokorilo“ u Nikšiću, u okviru osmog Međunarodnog Nikšić guitar festivala.

Peretić je samo nastavio ono što je njegov stariji kolega i zemljak Ištvan Romer uradio prethodne večeri, ostavio publiku bez daha i izmamio brojne aplauze.

Peretić, koji je student prve godine Muzičke akademije u Zagrebu i slovi za jednog od najboljih hrvatskih mladih gitarista, nikšićkoj publici se predstavio djelima Baha, Werhmullera, Šuleka, Ponca, Coste, Gnattalija, Rodriga i Pujola.

Ovaj mladi muzičar osvojio je brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima, poput osvajanja državnog prvenstva, i nagrada osvojenih u Sloveniji, BiH, Italiji, Njemačkoj. Imao je i veliki broj nastupa kako kao solista tako i sa simfonijskim orkestrom HRT-a.

U subotu ujutro održana je i prva etapa takmičenja gdje su se gitaristi iz osam zemalja predstavili petnaestominutnim slobodnim programom.

Četvoro najuspješnijih po mišljenju žirija, Božana Pavlova iz Bugarske, Tristan Angenendt iz Njemačke, Antun Iveković iz Hrvatske i Rejčel Šif iz SAD-a, takmičilo se sinoć u studiju Atlas televizije.

Prvonagrađeni dobija gitaru Andreasa Marvija vrijednu 8.000 eura, te nastupe sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom i koncert u Beču. Druga nagrada je gitara Slavka Mrdalja u vrijednosti od 4.000 eura, dok trećeplasirani dobija besplatno učešće na festivalima u Grožnjanu i Nikšiću.Festival zatvara njemački gitarista Hubert Kepel koji će nastupiti večeras u 20 časova u koncertnoj sali Muzičke škole.

Bonus video: