PORAZ OD LETONIJE

Racković: Izgubili smo od slabije ekipe

"Bilo me strah tog petog seta, zbog našeg neiskustva, a sreća je ovoga puta bila na njihovoj strani", rekao je selektor Crne Gore
3 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 06.10.2013. 21:57h

Vladimir Racković, selektor Crne Gore, nakon poraza kod Letonije (2:3), u posljednjem meču 2. kola kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo, kazao je da su "odlučivale jedna, dvije lopte".

"Po mom dubokom uvjerenju, izgubili smo od slabije ekipe od nas. Ponovo smo prikazali borbenu igru, požrtvovanu, sa puno htijenja. Propustili smo neke šanse koje smo trebali da iskoristimo u četvrtom setu, kako bismo utakmicu privele kraju. Bilo me strah tog petog seta, zbog našeg neiskustva, a sreća je ovoga puta bila na njihovoj strani".

"Dosta smo ležerno ušli u meč, tek smo se kasnije probudili, i počeli da igramo kvalitetno, ali nismo uspjeli da pobijedimo, ponavljam, slabijeg protivnika, koji je u posljednja tri seta pokazao fanatičnu borbenost, i igru u odbranu, gdje, jednostavno, nije mogla lopta da im padne, što je presudilo, kao i bolja realizacija napada u ključnim momentima.

Janis Leitis, selektor Letonije, rekao je da "rezultat današnjeg meča, apsolutno, pokazuje izjednačenost dvije ekipe".

"Ovoga puta su sreća i malo više koncentracije bile na našoj strani. Oba tima su se borila do kraja, igrala dobro u odbrani, a kvalitet utakmice je, vjerovatno, slabiji u odnosu na ostale, jer se, ipak, radi o dvije najlošije ekipe na ovom turniru", rekao je Leitis.

Preporučujemo za Vas