Trijumf iskusnijeg

Ragbisti "Partizana" ubjedljivi protiv "Arsenala"

Utakmica mlade i iskusne ekipe iz Srbije i "crnogorskog kolektiva" završena je rezultatom 43:19
85 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2013. 19:46h

Ako je suditi po atmosferi pokazanoj na održanoj prijateljskoj utakmici između ragbista "Arsenala" i "Partizana", na stadionu OFK "Nikšić" ispod Trebjese, za sport koji je u Crnoj Gori "startovao" prije dvije godine ima nade.

Utakmica mlade i iskusne ekipe iz Srbije i "crnogorskog kolektiva" završena je rezultatom 43:19.

Grlati navijači sa transparentima i bojama klubova za koji navijaju (po brojnosti se nije znalo ko je domaćin, a ko gost), verbalni i, kako su kazali, podrazumijevajući bezazleni fizički okršaji, požrtvovanost igrača, potezi vrijedni hvale, pobjednička pjesma „partizanovih“ ragbista iz svlačionice... Bio bi to najkraći opis meča.

Organizator utakmice bio je Crnogorski ragbi savez, a glavni "krivac" novi trener "Arsenala" Marko Žeravica, koji je prethodno vodio “Partizan”.

"Meč je bio odličan. Iako je u pitanju mlađa ekipa "Partizana", čiji igrači imaju po 19 godina, riječ je o momcima koji treniraju desetak godina i o dobro tehnički obučenoj ekipi. Kaže se da ragbi bira tebe, a ne ti njega, tako da je ova utakmica izbacila neke stvari koje su mi bitne kao treneru. Drago mi je da su se momci ujedinili, probudili i da se kod njih vidi onaj plamen koji je za svaki sport potreban. Nadam se da će nastaviti tako i da će gurati naprijed“, zadovoljan je bio Žeravica.

"Arsenal" je u stvari predstavljao crnogorsku selekciju u malom, s obzirom na to da su, pored igrača iz Tivta, nastupili i ragbisti "Budućnosti", tri momka iz kotorskog "Krstaša" i Dimitrije Čvorović iz "Budućnosti", ali i pokretač ragbija u Nikšiću, kluba čija registracija je u toku.

"Ragbi je takav sport da ne postoje pojedinci. U "Partizanu" se istakla mladost, a u "Arsenalu" kolektiv. Cijela ekipa me pozitivno iznenadila pristupom prema utakmici", kazao je Žeravica.

Iako trener ne želi da istakne pojedince, treba pomenuti da je otvarač "Arsenala" Srđan Popović pokazao dobru partiju, kao i Nikola Jovanović koji igra na poziciji devet.

Ragbi je u Crnoj Gori počeo da se igra prije dvije godine i do sada su osnovana četiri kluba. Planirano je skoro osnivanje klubova u Herceg Novom i Budvi, a interesovanje za taj stari sport, koji ponovo postaje olimpijski, postoji i u Kolašinu.

Galerija

Preporučujemo za Vas