Fetel: Uživam u uspjehu, imamo dobar tim

Pet trka prije kraja Fetel je prvi u konkurenciji konstruktora sa 77 bodova više od drugoplasiranog Fernanda Alonsa iz Ferarija
0 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: REUTERS
Sebastijan Fetel, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.10.2013. 11:51h

Aktuelni šampion Formule jedan, vozač Red Bula Sebastijan Fetel rekao je da je zadovoljan zbog današnje pobjede u trci za Veliku nagradu Južne Koreje.

Fetel je danas u Jeongamu ostvario 34. pobjedu u karijeri, četvrtu uzastopnu i osmu u sezoni, kojom je uvećao vođstvo u generalnom plasmanu vozača.

Drugo i treće mjesto zauzeli su vozači Lotusa Kimi Raikonen i Roman Grožan.

"Nisam uživao vozeći iza “sejfti kara”, ali sam veoma zadovoljan rezultatom i radom ekipe. Na sreću, bili smo dovoljno brzi i uspio sam da zadržim vođstvo kada su bezbjednosna vozila napuštala stazu, ali su Kimi i Roman bili u konkurenciji. Njihova ekipa je napravila dobar posao sa gumama. Uživam u uspjehu, imamo odličan tim i svi se dobro zabavljamo", rekao je poslije trke trostruki uzastopni svjetski šampion.

Pet trka prije kraja Fetel je prvi u konkurenciji konstruktora sa 77 bodova više od drugoplasiranog Fernanda Alonsa iz Ferarija.

Treći je Raikonen sa 167 boda. Naredna trka vozi se 13. oktobra na stazi Suzuka, za Veliku nagradu Japana.

"Mislim da je Suzuka najbolja staza na svetu. Navijači su potpuno ludi, na dobar način i radujem se toj trci. Mislim da će biti sjajna", rekao je Fetel.

Vozač Lotusa Kimi Raikonen rekao je da je zadovoljan drugim mestom.

"Bilo je u redu. Izgubio sam poziciju u prvoj ravnini. Tokom vikenda bolid je podešavan. Morao sam da pazim na prednje gume. Zaglavio sam se u saobraćaju na stazi, ali smo i bez sejfti kara uspjeli da završimo na podijumu", rekao je Raikonen.

Takođe, i njegov klupski kolega Grožan, zadovoljan je zbog plasmana na podijum.

"Bilo je veoma zabavno, dobro smo startovali, bilo je teško, ali je dobro kada ste blizu Red Bula, Fetel nije uspio mnogo da odmakne. Napravio sam malu grešku i Kimi me je pretekao, ali to je moja greška. Međutim, obojica smo se našli na podijumu, pa je na kraju sve dobro ispalo", rekao je Grožan.

Bonus video: