Racković: Poraz od Grčke je uticao na ekipu

"U ovom sastavu ne možemo da se nadamo pobjedama protiv ovakvih ekipa, osim časnim porazima, kao što je bio slučaj protiv Grčke", rekao je Racković
98 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Racković, Foto: David Silverman
Vladimir Racković, Foto: David Silverman
Ažurirano: 05.10.2013. 19:48h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ranana - Vladimir Racković, selektor odbojkašica Crne Gore nakon neuspjeha protiv Mađarske, četvrtog u isto toliko mečeva na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo, kazao je da je poraz od Grčke uticao na igru njegove ekipe u današnjem duelu.

"Nijesmo ušli sa onakvom željom kakvu smo imali na prethodnom meču, zbog čega smo tako i prošli. Mađarice su nas, stvarno, nadvisile u snazi, jačini napada, jednostavno su bile bolje u svakom elementu. U ovom sastavu ne možemo da se nadamo pobjedama protiv ovakvih ekipa, osim časnim porazima, kao što je bio slučaj protiv Grčke", rekao je Racković.

Racković je dodao da će Crna Gora protiv Letonije imati priliku da upiše prvu pobjedu samo “ako ponovi igru iz meča sa Grkinjama”.

"Ako budemo igrali kao protiv Mađarske, nećemo ni njih pobijediti", zaključio je Racković.

Selektor Mađarske Laslo Hološi je izjavio da je prije meča moglo da se učini da će njegova ekipa lako pobijediti Crnu Goru.

"Ali nije bilo tako, jer je Crnoj Gori ovo bila posljednji voz da zadrži kakve-takve šanse da se plasira u narednu rundu. Za nas je ovo bila važna utakmica, jer nam je donosila prolaz dalje, i uspjeli smo da ostvarimo željenu pobjedu", rekao je Hološi.

Bonus video: