Slavica Šćekić: Cilj tužbe nije novac nego pritisak na Ministarstvo prosvjete

Šćekić je kazala da bi povukla tužbu ako se Vlada predomisli i Policijskoj akademiji ipak da ime njenog ubijenog brata
21 komentar(a)
Slavica Šćekić, Foto: Savo Prelević
Slavica Šćekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.10.2013. 11:29h

Tužba protiv države Crne Gore kojom se traži odšteta od 200.000 eura zbog duševnih bolova nastalih nakon što je Vlada odbila da imenuje Policijsku akademiju po imenu ubijenog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, nije podnijeta da bi se od nje uzela korist i navedeni novac, već da se javnosti skrene pažnja na grešku koju je namjerno počinila Vlada Crne Gore, navela je Slavoljubova sestra Slavica Šćekić.

Ona je u pojašnjenju odluke o tužbi koju je podnijela Osnovnom sudu u Podgorici navela da bi se tokom sudskog procesa pristupilo vansudskom poravnanju u kojem bi, kako kaže, povukla tužbu ako bi nadležno ministarstvo pristalo da Policijskoj akademiji ipak daju ime njihovog Slavoljuba.

"Zapravo, ovo je bio i jedini cilj tužbe", dodala je Šćekić u izjavi dostavljenoj "Vijestima".

Slavica Šćekić traži 200.000 eura jer policijska akademija nije dobila ime po Slavoljubu >>>

Ona je istakla da je šokirana zbog "jezivih komentara napisanih na portalu Vijesti" na tekst o podnošenju tužbe protiv države Crne Gore i Ministarstva prosvjete.

"Ovi pakosni komentari ukazuju na činjenicu da mafija ne miruje, udara nisko, udara na porodicu, udara na mog mrtvog brata. Iskreno se nadam da pošteni i časni građani Crne Gore shvataju smisao tužbe protiv države Crne Gore i Ministarstva prosvjete, a smisao je samo jedan, satisfakcija za odbijanje davanja imena moga brata Policijskoj akademiji u Danilovgradu, a ne nikako novac", navela je Slavica Šćekić u svom reagovanju.

Bonus video: