Nikoleta Jovanović ne ide u Moskvu?

Vlasnica licence mjesec dana uoči izbora ne zna hoće li na njemu učestvovati crnogorska predstavnica
146 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2013. 15:31h

Uprkos tome što je do izbora za Mis univerzuma u Moskvi, ostalo tek nešto više od mjesec dana, Vesna Da Vinča, vlasnica licence za ovo takmičenje, nije mogla da potvrdi da će na njemu učestvovati crnogorska predstavnica Nikoleta Jovanović, kao što je ranije najavljeno.

"Trenutno nemamo precizne informacije", kratko je odgovorila Da Vinča, dodajući da će u ponedjeljak imati detaljnije i sigurne podatke.

"Vijesti" su već po samom završetku izboru za mis Crne Gore, koji je održan u februaru, a na kojem je Jovanović osvojila lentu prve pratilje, tražile potvrdu MissYu agencije, da će drugoplasirana ići na "Miss Universe", s obzirom na to da ne ispunjava uslov ovog takmičenja kada su u pitanju godine.

Naime, po pravilniku, koji se može pročitati na zvaničnom sajtu missuniverse.com, takmičarke moraju napuniti 18 godina najdalje do 1. februara u godini u kojoj se izbor održava, a Nikoleta je postala punoljetna 23. marta, odnosno mjesec i po dana kasnije od predviđenog.

Ispred MissYu agencije, koja je vlasnik licence za održavanje zvaničnih izbora u ljepoti u Crnoj Gori i Srbiji i slanje pobjednica na svjetska takmičenja, Da Vinča je nakon izbora tvrdila da su pravila izmijenjena i da djevojka mora imati 18 godina u toku održavanja izbora za Mis univerzuma, uprkos tome što na oficijelnom sajtu stoji isti pravilnik.

"Nema šanse da ona ne ode na to takmičenje", kazala je ona “Vijestima” tada.

Na forumima obožavalaca izbora za Mis univerzuma, još u februaru su se mogli pročitati komentari raznih fanova koji su se pitali da li će Jovanović biti diskvalifikovana, a već sada neki sa žaljenjem konstatuju da Crnogorka, koja je njihov favorit, neće učestvovati.

Na oficijelnom sajtu "Miss Universe", u spisku učesnica za 2013. već su postavljene slike i osnovne informacije nekih misica, dok ispod naziva ostalih država piše "Uskoro", a Crne Gore, odnosno Nikolete Jovanović, nema čak ni u takvoj najavi.

Slična situacija dogodila se 2009, kada je za prvu pratilju izabrana Nikolina Lončar, koja je tada imala 16 godina.

Zbog propozicija takmičenja ona nije mogla da učestvuje, a MissYu agencija nije odredila zamjenu, pa te godine Crna Gora nije imala svoju predstavnicu.

Prva pratilja mis Crne Gore, trenutno je u Kini, gdje učestvuje na takmičenju “Miss Tourism Queen International 2013”, a ukoliko ipak bude učestvovala i na izboru za Mis univerzuma, moraće u Rusiju da otputuje odmah po povratku, kako bi stigla na pripreme.

Finale “Miss Universe” je zakazano za 9. novembar .

Galerija

Bonus video: