Službenici policije ni devet mjeseci nakon kupovine ne mogu useliti u nove stanove

“Vijestima” je u sindikatu rečeno da je zgrada završena, ali da se čeka tehnički prijem kako bi moglo da se počne sa useljenjem
6 komentar(a)
Konjević i Stojanović, Foto: Savo Prelević
Konjević i Stojanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.10.2013. 08:48h

Službenici Uprave policije, koji su po povoljnim uslovima preko sindikalne organizacije kupili stan na Starom aerodromu, još se nijesu uselili u novu zgradu.

Prema ugovoru, zgrada na Starom aerodromu trebalo je da bude useljena 1. januara, a službenicima UP koji su kupili stanove ljetos su podijeljeni ključevi. Zbog kašnjenja od čak devet mjeseci, grupa službenika se obraćala čelnicima policije i MUP-a kako bi urgirali da se što prije riješi problem oko useljenja, jer zbog kašnjenja, kako su obrazložili, plaćaju rate za kredite koje su podigli za kupovinu stana, ali i podstanarske kirije.

“Vijestima” je u sindikalnoj organizaciji policije rečeno da je do sada završena zgrada, ali da se čeka još tehnički prijem kako bi moglo da se počne sa useljenjem.

“Očekujemo da će se to dogoditi uskoro”, rečeno je “Vijestima” u Sindikatu UP. Po povoljnim uslovima krajem 2011. godine prema bodovnoj listi Sindikata UP, stanove je dobilo 83 službenika policije, koji su kvadrat u zgradi na Starom aerodromu platili oko 480 eura.

Buduće komšije u toj zgradi, zbog velikog kašnjenja razmišljaju i da pokrenu tužbu protiv svog sindikata zbog nepoštovanja kupoprodajnih ugovora i probijanja roka završetka radova, kako bi im se nadoknadili neplanirani troškovi.

Kamen temeljac za zgradu postavljen je početkom oktobra 2010. godine, a gradnja je dodijeljena firmi “Kroling”. U izgradnji zgrade, Sindikat UP učestvovao je sa 20 odsto od sredstava iz Stambenog fonda, dok su ostalih 80 odsto vlasnici stanova obezbjeđivali uglavnom podizanjem kredita.

Iako je useljenje bilo planirano za početak ove godine, sindikalne vođe su natjerale vlasnike stanova da još prošlog ljeta uplate svoj dio za gradnju.

“Od ionako skromne plate evo već godinu dana plaćam ratu za kredit, ali i kiriju. Bojim se da neću moći više da plaćam rate, ako se ključevi uskoro ne podijele”, ispričao je jedan od službenika UP koji je po povlašćenim uslovima u toj zgradi kupio stan.

U izgradnji stanova za službenike policije učestvovao je i Glavni grad Podgorica u iznosu od preko pola miliona eura, jer su Sindikatu UP poklonili parcelu od 4.834 kvadrata.

Bonus video: