poraz od grčke

Racković: Nismo nagrađeni za dobru igru

"Da se ne ponavljam, kao ju prethodna dva meča, i u ovom smo našim greškama dali protivniku da nas savlada”, rekao je Racković
0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 04.10.2013. 22:25h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ranana - Vladimir Racković, selektor Crne Gore, nakon poraza od Grčke kazao je da mu je teško ”da odmah nakon utakmice budem realan”.

“Žao što nismo bili nagrađeni za našu dobru igru u većem dijelu meča. Imali smo borbenost, želju, htijenje, atmosferu, vođstvo od 2:1, ali je u četvrtom setu došlo do pada, možda trenutak umora. Grčka je odlična ekipa, možda čak i bolja od nas, a sa njima smo igrali više nego ravnopravno. Da se ne ponavljam, kao ju prethodna dva meča, i u ovom smo našim greškama dali protivniku da nas savlada. Prijem servisa nam je bio odličan u odnosu na prva dva meča, što nam je dalo šansu da se nosimo sa protivnikom, koga smo potpuno taktički snimili i poremetili. Ostaje žal, ali idemo dalje”, rekao je Racković.

Selektor je svjestan da sjutrašnji meč sa Mađarskom neće promijeniti trenutnu situaciju na tabeli.

“Neće se mnogo promijeniti u odnosu na neke naše umjerene ambicije, ali želimo da odigramo još jedan kvalitetan meč”, dodao je Racković.

Selektor Grčke Joanis Kalmazidis je rekao da je “utakmica bila teška, i da su oba tima imala dobre i loše momente”.

“Mi smo mlada ekipa, pokušavali smo da pronađemo dobar ritam, pravi identitet u našoj igri. Ponekad uspijeno u tome, ponekad ne. Drago mi je što smo savladali Crnu Goru, koja je dobar tim, sa nekoliko zaista dobrih pojedinaca”, kazao je Kalmazidis.

Preporučujemo za Vas