Slavica Šćekić traži 200.000 eura jer akademija nije dobila ime po Slavoljubu

"Slavoljub je svoj život dao za vladavinu prava i pravno uređenu Crnu Goru", kazala je Slavica Šćekić
99 pregleda 0 komentar(a)
Slavica Šćekić, Foto: Luka Zeković
Slavica Šćekić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.10.2013. 19:22h

Sestra ubijenog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, Slavica Šćekić, tužila je danas državu Crnu Goru i Ministarstvo prosvjete, zbog pretrpljenih duševnih bolova prouzrokovanih nedozvoljavanjem da Policijska akademija u Danilovgradu nosi ime tog policijskog funkcionera.

Ona na ime pretrpljenih duševnih bolova traži 200.000 eura.

"Tužbu sam Osnovnom sudu predala oko 11 časova. Vlada je 19. septembra na predlog ministra prosvjete Slavoljuba Miga Stijepovića odbila peticiju, koju je potpisao za vrlo kratko vrijeme, odnosno prije predviđenog roka, 6.741 građanin Crne Gore", rekla je "Vijestima" Slavica Šćekić.

Dodala je da je Vlada bahato obrazložila svoju odluku o odbijanju peticije.

"Naveli su da se imena obrazovnih ustanova daju po određenim datumima i istoriji kulture, a ne po liku i djelu istaknutih pojedinaca.

Upravo to objašnjenje nju je, kako je kazala, dodatno povrijedilo.

"Zapravo to obrazloženje Ministarstva prosvjete nije tačno jer sve škole nose imena istaknutih pojedinaca i ličnosti, koji su živote dali za slobodu Crne Gore, a Slavoljub je svoj život dao za vladavinu prava i pravno uređenu Crnu Goru", kazala je Šćekić.

U tužbi piše da: "Netačno obrazloženje neprihvatanja peticije za posljedicu ima povredu prava ličnosti, ugleda, časti i dostojanstva, zbog čega je porodica Šćekić pretrpjela i trpi duševne bolove jakog intenziteta, kontinuirano sa siptomima depresivnog raspoloženja". Slavoljub Šćekić ubijen je 30. avgusta 2005. godine.

Bonus video: