Nikšić domaćin ragbi utakmice Arsenala i Partizana

Očekujemo da će Nikšićani doći u što većem broju kako bi uživo vidjeli sve čari novog sporta u Crnoj Gori, saopštili su organizatori
52 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2013. 13:08h

Ragbi klub Arsenal i beogradski Partizana 6. oktobra u Nikšiću odigraće prijateljska utakmica između tivatskog sa početkom u 14 časova.

Organizator utakmice je Crnogorski ragbi savez.

"Ovo je prvi put da ragbi dolazi u Nikšić. Očekujemo da će Nikšićani doći u što većem broju kako bi uživo vidjeli sve čari novog sporta u Crnoj Gori. Takođe u bliskoj budućnosti Nikšićani će imati prilike da na djelu vide i svoje momke, jer je prije 20-tak dana formiran i Ragbi klub Nikšić i uskoro ih očekuju utakmice sa ostalim crnogorskim ekipama", saopštili su organizatori.

Do ideje za odigravanje utakmice između Arsenala i Partizana došlo je zahvaljujući saradnji Crnogorskog ragbi saveza i novog trenera Arsenala Marka Žeravice, koji je prethodno vodio Partizan.

Arsenal će za ovu priliku nastupiti u kombinovanom sastavu, pojačan igračima iz podgoričke Budućnosti, kako bi se sa što jačim timom suprotstavio iskusnijem protivniku.

Partizan je jedan od najstarijih ragbi klubova na prostoru bivše Jugoslavije osnovan prije 60 godina.

Ragbi je u Crnoj Gori počeo da se igra prije dvije godine, a do sada su osnovani klubovi Arsenal, Krstaš iz Kotora, Budućnost iz Podgorice i u toku je registracija kluba iz Nikšića.

Planirano je skoro osnivanje klubova u Herceg Novom i Budvi, a interesovanje za ovaj stari sport, koji ponovo postaje olimpijski, postoji i u Kolašinu.

Bonus video: