Husnija Šabović optužen za bespravnu sječu šume

"O detaljima iz prijave izjasniću se kada dobijem zvanične odgovore od tih organa i institucija", rekao je Drešković
130 pregleda 31 komentar(a)
Husnija Šabović, Foto: Boris Pejović
Husnija Šabović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.10.2013. 07:51h

Direktor Nacionalnog parka Prokletije Enes Drešković podnio je krivičnu prijavu protiv Husnije Šabovića direktora šumske jedinice u Plavu, zbog bespravne sječe šume i zloupotrebe službenog položaja.

Kako prenosi "Dan" prijava je podnesena i protiv još nekoliko osoba, ali Drešković nije želio da iznosi više detalja.

"Tačno je da sam podnio prijavu protiv više lica, među kojima je i Husnija Šabović, funkcioner DPS-a i direktor šumske jedinice Plav. U međuvremenu sam se obratio državnim organima sa konkretnim dokazima koje sada ne mogu javno da prezentujem, jer je istraga u toku. O detaljima iz prijave izjasniću se kada dobijem zvanične odgovore od tih organa i institucija", rekao je Drešković.

Prema navodima "Dana", u prijavi se navodi da postoji osnovana sumnja da je Šabović učestvovao u falsifikovanju dokumenata o otpremanju čamove šume.

Sumnja se da je Šabović odobravao lugarima otpremanje šume, a kasnijom, evidencijom je utvrđeno da su se neka od tih rješenja odnosila na lica koja su umrla.

Drešković tvrdi da je, kako je u ranijem periodu isticao i više puta pisao, od prvog dana rada nailazio na razne opstrukcije od strane službenih lica u Upravi za šume Područna jedinica Plav.

Šabović: To su sm...

"Ne želim da komentarišem te optužbe. Nemam komentar ni na njega ni na sve druge sm... koje me na taj način kleveću. Molim vas da mi objavite izjavu ovako kako sam rekao, inače ću vas tužiti", kazao je Šabović za "Dan".

Bonus video: