Zaplijena u Danilovgradu: Našli i mašinu za municiju

"Prilikom pretresanja pronađeni su pištolj „CZ“ bez odgovarajuće dozvole, 112 komada municije različitog kalibra, mašina za pravljenje municije..."
5 komentar(a)
Zaplijena oružja Danilovgrad, Foto: MUP
Zaplijena oružja Danilovgrad, Foto: MUP
Ažurirano: 04.10.2013. 10:27h

Službenici danilovgradske policije pronašli su juče pištolj bez dozvole i više komada municije, u stanu i drugim prostorijama koje koristi Slobodan Jovanović (24).

U saopštenju koje je potpisao načelnik Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad Željko Vulanović, piše da su policajci postupali po naredbi sudije za istragu tamošnjeg Osnovnog suda.

“Na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, izvršili su pretres stana i drugih prostorija lica J.S. (24), u mjestu Kujava, opština Danilovgrad. Navedene aktivnosti izvršene su u koordiniranoj akciji sa službenicima CB Nikšić, koji su na području Nikšića izvršili takođe pretres stana i drugih prostorija lica sa kojima je J.S. bio povezan. Prilikom pretresanja pronađeni su pištolj „CZ“ bez odgovarajuće dozvole, 112 komada municije različitog kalibra, mašina za pravljenje municije, više detonirajućih eksplozivnih sredstava, štapina i dinamita i više komada inicijalnih kapisli”, navodi se u tekstu.

Dodaje se da je o preduzetim radnjama policije obaviještena zamjenica osnovnog državnog tužioca Snežana Šišević, koja je kvalifikovala da se radi o krivičnom djelu - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Predmeti će biti proslijeđeni Forenzičkom centru u Danilovgradu radi vršenja potrebnih vještačenja. Službenici OB Danilovgrad intenzivno preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja drugih krivičnih djela na području opštine Danilovgrad a koji su povezani sa pronađenim predmetima”, navodi se u saopštenju Vulanovića.

Bonus video: