PORAZ I OD IZRAELA

Racković: Previše grešaka na servisu

"Dogovorili smo se da serviramo „na nož“, a servis, možda, i nije bio takav, a pravili smo greške. Toliko grešaka ne može da izdrži ni kvalitetniji tim od našeg", rekao je Racković
0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 03.10.2013. 22:19h

Od specijalnog izvještaja "Vijesti"

Ranana - Vladimir Racković, selektor odbojkašica Crne Gore, nakon poraza od Izraela, kazao da je njegova ekipa ušla u meč u grču, iako, kako kaže, nije bilo razloga za to.

"Jer, nismo bili favoriti da bismo izgubili nešto što smo očekivali. Trebali smo opuštenije da uđemo u meč, ali kako je utakmica odmicala pokazivali smo određeni kvalitet. Međutim, teško je kad dođemo do neke igre, a onda u ključnim momentima „prospemo“ rezultat našim greškama na prijemu i smečevima u aut. Na ovoj utakmici smo imali i puno servis grešaka, previše. Dogovorili smo se da serviramo „na nož“, a servis, možda, i nije bio takav, a pravili smo greške. Toliko grešaka ne može da izdrži ni kvalitetniji tim od našeg", rekao je Racković.

Racković vjeruje da nakon dva maksimalna poraza njegove izabranice nisu pale, jer je to nešto “što su i očekivali u prva dva kola”.

"Iako smo se, možda, nadali da možemo da uzmemo koji set. Ali, od Grčke mi tražimo šansu za prolaz dalje. Ne odustajemo od naših ambicija, gledaćemo prvo da pobijedimo Grčku", dodao je Racković.

Selektor Izraela Arie Selinger je kazao da je nije očekivao pobjedu od 3:0, iako su, naravno, željeli pobjedu.

"Jer, od posljednjeg puta kada smo sa njima igrali, prije dvije-tri godine u Engleskoj, Crna Gora je napredovala u visini, znanju, snazi...Međutim, oni iz nekog razloga, nisu imali pravi ritam od početka utakmice. Kada je Crna Gora imala priliku da nas stigne, stajala je, ne znam zašto. Mislim da su puno griješili na servisu, i pomogli nam da pobijedimo", rekao nam je Selinger.

Preporučujemo za Vas