Vještak tvrdi: Vasovićeve rane su od jednog projektila

Čukić je kazala da nije moguće da su rane iz različitih događaja i istakla da se “ožiljci slažu sa medicinskom dokumentacijom Vrhovca"
492 pregleda 1 komentar(a)
Policajci Berane, Zoran Vasović, Foto: Jadranka Ćetković
Policajci Berane, Zoran Vasović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 03.10.2013. 13:13h

Sedam policajaca iz Berana, optuženih da za pokušaj ubistva trojice sugrađana, negirali su juče u bjelopoljskom Višem sudu krivicu za djelo koje im se stavlja na teret.

Svetislav B. Barjaktarović (40), Grigorije M. Šćekić (41), Milan K. Boričić (36), Željko M. Došljak (44), Vlajko R. Babović (49), Miroslav S. Raković (42) i Danko D. Jelić (29), optuženi su da su 2007. godine, u svojstvu službenih lica, s umišljajem pokušali da liše života Zorana Vasovića (37), Zlatibora Vrhovca (22) i Neđeljka Pekovića (26).

Na jučerašnjem pretresu, specijalista sudske medicine dr Dragana Čukić ostala je pri ranijem nalazu, rekavši da su sada pokojni Vasović i Vrhovac tada teško povrijeđeni.

Ona nije mogla da objasni činjenicu da su kod Vrhovca ustanovljene prostrelna rana u predjelu lijeve nadlaktice i ustrelna u lijevom ramenu, a da na prednjoj strani jakne nije bilo oštećenja od projektila.

Istakla je da postoji mogućnost da je Vrhovec u tom trenutku imao polusvučenu ili jaknu “smaknutu” sa ramena.

Odgovarajući na pitanje odbrane, Čukić je kazala da nije moguće da su rane iz različitih događaja i istakla da se “ožiljci slažu sa medicinskom dokumentacijom Vrhovca, prilikom ljekarske obrade nakon ranjavanja, koja je veoma detaljna”.

U nalazu je utvrdila da je pokojni Vasović zadobio dva ožiljka u predjelu unutrašnje strane lijeve butine i jedan ožiljak s prednje strane, takođe, lijeve butine.

Rekao je da smatra da su rane nastale od jednog projektila.

Oštećeni Peković je prigovorio nalazu, ističući da metak nije mogao ići cik-cak, na šta je ona još jednom pojasnila putanju projektila.

Peković nije bio zadovoljan odgovorom, najavivši da će zatražiti supervještačenje. “I Zoran Vasović je tada tražio policijsku zaštitu, pa vidimo sada gdje je”, kazao je Peković.

Bonus video: