Racković: Strah od pobjede

"Mislim da smo u prva dva seta pokazali zavidan kvalitet, i da u narednim mečevima treba da imamo takav pristup", rekao je Racković
72 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 02.10.2013. 22:25h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ranana - Komentarišući poraz od Švajcarske (0:3), na startu kvalifikacionog turnira u izraelskoj Ranani, selektor odbojkašica Crne Gore Vladimir Racković je ponovio da je i prije turnira rekao da su Švajcarska i Izrael favoriti, te da će njegova ekipa u svakoj utakmici ići na pobjedu, i ali da će šansu tražiti u posljednja tri meča.

"U meč smo ušli željni igre i nadmetanja sa protivnikom, sa željom da pobijedimo Švajcarsku. U trenucima kada smo svojom odličnom igrom, ne zaslugom protivnika, došli do prednosti od 16:8, po mom dubokom uvjerenju došlo je do straha od pobjede. Vjerovatno su djevojke i sabe sebe iznenadile rezultatom u tom trenutku, i onda smo mi bili najviše krivi što smo tu prednost ispustili".

"Pravili smo početničke greške na prijemu, pali su nam neki asovi, „izduvali“ smo neke lopte u aut, i izgubili set. Zbog tako izgubljenog seta, nije se osjetio pad u igri u drugom setu, uspjele smo da se iz velikog minusa vratimo i stignemo do 19:19, i ponadali se. Ali, onda smo opet zahvaljujući nama prepustili taj set protivniku. U trećem je, već, došlo do očekivanog pada. Mislim da smo u prva dva seta pokazali zavidan kvalitet, i da u narednim mečevima treba da imamo takav pristup", rekao je Racković.

Selektor „crvenih“ očekuje da će sjutra veče (20 časova) protiv Izraela biti još teže.

"Ali, računam da smo probili početnu tremu. Vjerujem protiv domaćina možemo da pružimo bolju partiju, što nam, možda, neće donijeti pobjedu, ali sam siguran da ćemo odigrati dobro, kao u prva seta protiv Švajcarske. Ako to bude dovoljno za pobjedu, tim bolje", dodao je Racković.

Timoti Lipuner, selektor Švajcarske izjavio je da je prvi set bio težak.

"Ekipa je bila nervozna jer je to bio početak našeg nastupa na turniru. Djevojke su osjećale pritisak, kao što je bilo na Evropskom prvenstvu, morale su da pobijede. Ja sam ponosan na njih zbog načina na koji su se vratile u prvi set, kada su pokazale snagu. Prvi set je bio odlučujući, da je Crna Gora dobila prvi set, možda bi konačan ishod bio drugačiji. Ovdje je četiri-pet timova na istom nivou, koji će se do kraja boriti za prolaz u naredno kolo", rekao nam je Lipuner.

Bonus video: