Podgorica: Braća osumnjičena za pokušaja ubistva dva maloljetnika

D.M. (16) je zadržan na liječenju u KC, dok je B.P. (17) zadobio lakše tjelesne povrede i nakon pregleda je otpušten na kućno liječenje
51 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2013. 17:26h

Braća M. B. (23) i M. B. (17) iz Podgorice uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su nakon kraće prepirke pokušali noževima da ubiju sugrađane, maloljetne D. M. (16) i B. P. (17).

Povrijeđenim maloljetnicima, ljekarska pomoć je pružena u Urgentnom bloku Kliničkog centra u Podgorici.

D. P. je zadržan na liječenju, s obzirom da su mu konstatovane dvije ubodne rane i posjekotina.

B. P. je zadobio lakše tjelesne povrede i nakon pregleda je otpušten na kućno liječenje.

Kriminalistička obrada upućuju na sumnju da su braća 29. septembra , u naselju Stari aerodrom u Podgorici, nakon kraće verbalne prepirke fizički nasrnuli na D. M. i B. P.

Oni su, kako sumnja policija, noževima koje su imali kod sebe, zadali D. M. više uboda u tijelo, dok su B. P. zadali više udaraca drškom od noža i pesnicama u predjelu glave.

Nakon toga su, sumnjaju inspektori, pobjegli sa lica mjesta.

“Službenici CB Podgorica su, odmah po saznanju za događaj, preduzeli aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju. O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca (ZVDT) u Podgorici, a na licu mjesta je izvršen uviđaj. Izuzeti tragovi i predmeti su upućeni u Forenzički centar na vještačenja. Takođe, preduzete su i druge policijske mjere i radnje koje su dovele do identifikovanja i lišenja slobode osumnjičenih lica”, saopštila je Uprava policije.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, predati nadležnom tužocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Bonus video: