Novi film sa ratnom tematikom Anđeline Džoli

"Unbroken" je priča o Luju Zamperiniju, poručniku američke vojske koji je bio u japanskom zarobljeništvu tokom Drugog svjetskog rata
0 komentar(a)
Anđelina Džoli, noga, Foto: Flickr.com
Anđelina Džoli, noga, Foto: Flickr.com
Ažurirano: 01.10.2013. 12:02h

Holivudska zvijezda Anđelina Džoli je ponovo iza kamera. Kao rediteljki, film "Unbroken" je njen drugi projekat a snima ga u Australiji, odnosno u Sidneju i u ruralnim krajevima autralijske države Novi Južni Vels.

Film, čija je radnja smještena u periodu Drugog svjetskog rata, drugi je film Andželine Džoli koji potpisuje kao rediteljka. Njen prvi film "U zemlji krvi i meda" 2011. godine bavio se ratom u Bosni i Hercegovini 1990-ih.

Tokom posljednjih nedelja, glumica se nalazi sa djecom u Sidneju u okviru priprema za film. "Unbroken" je adaptacija bestselera mlade književnice Lore Hilenbrand (Seabiscuit: An American Legend), priča o Luju Zamperiniju, poručniku Oružanih snaga SAD-a za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Taj ratni heroj pristupa vojsci posle učešća na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine. Jedan bombarder se gubi iznad Pacifika 1943. godine i samo su tri osobe preživjele među njima je i Zamperini.

Preživjeli na improvizovanom splavu putuju 47 dana do jednog japanskog ostrva gdje padaju u zatočeništvu japanske vojske. Zamperini, koji sada ima 96 godina, biće dvije godine ratni zatvorenik u tom kampu, gdje su ga mučili stražari. Glumac Džek O'Konel će igrati Luja Zamperinija, a film se na velikom ekranu očekuje u decembru 2014. godine.

Bonus video: