zloupotreba položaja

Budva: Direktor rent-a-car agencije osumnjičen da je oštetio banku za 6.530 €

Cetinjanin Ivan Ražnatović (35) je, kako se sumnja, nakon transakcija banci dostavio falsifikovane ugovore o najmu vozila
244 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock
hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.03.2019. 22:43h

Budvanska policija uhapsila je Ivana Ražnatovića (35) sa Cetinja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija sumnja da je Ražnatović, u svojstvu izvršnog direktora rent–a–car agencije Aksiom 5 iz Budve, zloupotrebom položaja, u dva navrata upotrijebio ili omogućio upotrebu četiri falsifikovane bankovne kartice, pomoću kojih su obavljene dvije uspješne transakcije na POS terminalu NLB Montenegrobanke, u iznosima od 4,3 hiljade i 2,23 hiljade eura.

Ražnatovićev advokat je kazao da njegov branjenik nije falsifikator kreditnih kartica, već je, kao vlasnik agencije, dozvolio da strani drzavljani, Rusi i Ukrajinci, plaćaju najam automobila posredstvom kreditnih kartica, za koje se ispostavilo da su falsifikovane

Ražnatović je, kako se sumnja, nakon transakcija banci dostavio falsifikovane ugovore o najmu vozila koji su glasili na navedene iznose.

Na osnovu njih je banka, vjerujući da su vjerodostojni, verifikovala transakcije kao uspješne i odobrila prenos novca na račun firme Aksiom 5.

Nezakonite transakcije su, kako policija sumnja, obavljene 6. aprila i 19. maja, a ukupna šteta za banku iznosi 6,53 hiljade eura.

Ražnatovićev advokat Rajko Bojović kazao je u izjavi poslatoj "Vijestima" da njegov branjenik nije falsifikator kreditnih kartica, već je, kao vlasnik rent-a-car agencije, dozvolio da strani drzavljani, Rusi i Ukrajinci, plaćaju najam automobila posredstvom kreditnih kartica, za koje se ispostavilo da su falsifikovane.

"Ističem da moj branjenik nema nikakve veze sa falsifikovanjem, jer o izdavanju automobila, kao i o imenima osoba koje su iznajmljivale automobile, posjeduje sve neophodne podatke", naveo je Bojović.

Iz policije su naveli da je Ražnatović istog dana kada je uhapšen, u petak, uz krivičnu prijavu predat Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Preporučujemo za Vas