Cvijović: Željne smo dokazivanja

"Neće biti lako održati isti nivo na pet utakmica zaredom, biće nam potrebno više snage i koncentracije, ali to je nešto na čemu smo kvalitetno radile u Igalu", kaže Jelena Cvijović
94 pregleda 0 komentar(a)
Vujadinović, Jakić i Cvijović, Foto: Cev.lu
Vujadinović, Jakić i Cvijović, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 01.10.2013. 09:27h

Koliko toga je odrađeno tokom tri nedjelje priprema u Igalu, istina nikad u kompletnom sastavu i uz nekoliko otkaza, pokazaće kvalifikacioni turnir u Ranani. Odbojkašice Crne Gore idu u Izrael da se bore za prolaz u treće kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Italiji, ali i da stiču iskustvo. Jer, “crvene” nikad nijesu uspjele da prebrode prvo kolo bilo kojih kvalifikacija, pa je i sam odlazak u Rananu već uspjeh. Plasman u treću rundu bio bi ravan učešću na velikom takmičenju, iako u taboru naše selekcije ne fali optimizma…

"Dobro smo trenirale, atmosfera je krajnje pozitivna. Sve smo mlade, jako se dobro razumijemo i slažemo. Željne smo dokazivanja i očekujemo prolazak u sljedeći krug, iako smo svjesne da će ovaj put biti teže nego u prvom kolu kvalifikacija", kaže za „Vijesti” primačica servisa Jelena Cvijović, koja se, zbog obaveza u Dinamu iz Pančeva, kao i Dragana Peruničić (fakultet), kasnije priključila pripremama.

Crna Gora će se u Ranani za jedno od prva tri mjesta, od 2. do 5. oktobra, boriti redom sa Švajcarskom, Izraelom, Grčkom, Mađarskom i Letonijom.

"Neće biti lako održati isti nivo na pet utakmica zaredom. Svakako da će nam biti potrebno više snage i koncentracije, ali to je nešto na čemu smo kvalitetno radile proteklih dana na pripremama u Igalu. Vjerujem da će ishodi utakmica biti pozitivni i da će nam obezbijediti prolazak u naredno kolo", dodaje Cvijović.

Odbojkašice će danas iz Podgorice preko Istanbula za Tel Aviv, a onda autobusom to Netanje, gdje će biti smještene. S obzirom na to da će stići večeras, neće trenirati u Ranani (udaljena 20-ak kilometara od Netanje), već će prvi trening odraditi sjutra prijepodne, ali u Netanji.

"Pripreme su bile naporne, ali su protekle odlično. Uslovi za rad su bili dobri, a atmosfera u ekipi je sjajna. Kod nas vlada optimizam, nadamo se prolazu u treći krug kvalifikacija. Šansu tražimo protiv Letonije, Mađarske i Grčke - ističe korektorka Neda Vujadinović.

U odnosu na prvo kolo kvalifikacija, u ekipi su četiri nova lica, prvenstveno najbolja crnogorska odbojkašica Tanja Bokan, koja će se ekipi priključiti u Izraelu, zatim tehničarke Evgenija Milivojević i Maja Potpara, te libero Danijela Đukić. Ostatak ekipe je isti - korektorke Nikoleta Perović i Neda Vujadinović, srednje blokerke Ana Otašević i Jelena Rosić, primačice servisa Dragana Peruničić, Jelena Cvijović i Milana Rovčanin, te libero Ana Raičević.

"Pojačane smo za drugi krug kvalifikacija. Biće naporno, jer u pet dana imamo pet utakmica, ali smo spremne da izdržimo taj ritam, da damo maksimum. Nadamo se prolasku u treći krug - dodala je Vujadinović".

Bonus video: