MP će od Kosova tražiti izručenje Miloševića, Pavićevića, Vujačića i Mašanovića

Iz Ministarstva podsjećaju da je za Miloševićem, Vujačićem i Mašanovićem Crna Gora raspisala međunarodne Interpolove potjernice radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela teško ubistvo
335 pregleda 3 komentar(a)
Mario Milošević hapšenje, Foto: Uprava policije
Mario Milošević hapšenje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 24.07.2018. 14:40h

Ministarstvo pravde saopštilo je da su stvoreni uslovi da od nadležnih organa Kosova zatraže izručenje Maria Miloševića, Đorđija Pavićevića, Vukana Vujačića i Igora Mašanovića.

Navodi se da je Ministarstvo primilo zvanično obavještenje da su njih četvorica, na bazi uspješne međunarodne saradnje crnogorske i kosovske policije, uhapšeni na Kosovu po Interpolovoj potjernici koju je raspisala Crna Gora.

"Ovim su stvoreni uslovi da Ministarstvo pravde zatraži od nadležnih organa Kosov izručenje tih lica Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da je za Miloševićem, Vujačićem i Mašanovićem Crna Gora raspisala međunarodne Interpolove potjernice radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela teško ubistvo.

"Đorđije Pavićević se potražuje zbog bjekstva iz Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog djela otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju", kazali su iz tog resora.

Ministarstvo je, kako se navodi, takođe obaviješteno da se Vujačić i Mašanović nalaze u Centru za zadržavanje na Kosovu, radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela izvršenih u toj državi.

"U očekivanju da ova lica budu izručena i privedena pravdi u Crnoj Gori, naglašavamo da je tijesna saradnja među državama najefikasniji vid borbe protiv organizovanog kriminala kao prijetnje po bezbjednost građana i ukupan razvoj i prosperitet svakog društva", kaže se u saopštenju.

Bonus video: