U Luci Bar poginuo Italijan, teže povrijeđen Filipinac

Do nesreće je došlo u trenutku kada je veliki utovarivač, kojim je upravljao italijanski državljanin, pod još neutvrđenim okolnostima, na ulasku u brod udario italijanskog mornara
67 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 29.09.2013. 06:31h

Italijanski državljanin poginuo je, dok je jedan filipinski državljanin zadobio teške i po život opasne povrede u nesvakidašnjoj tragediji koja se desila sinoć u Luci Bar oko 20.30 časova.

Obojica unesrećenih su članovi posade broda italijanske kompanije "Grimaldi“ kojom se iz Luke Bar izvoze Fijatove automobile proizvedena u Kragujevcu.

Pomorci su stradali prilikom ukrcaja automobila u brodske hangare. Do nesreće je došlo u trenutku kada je veliki utovarivač, kojim je upravljao italijanski državljanin, pod još neutvrđenim okolnostima, na ulasku u brod udario italijanskog mornara.

“Nakon što je vozač pokrenuo veliki utovarivač unazad, pokošen je bio i Filipinac, kojem se bore za život ”, rekao je sinoć “Vijestima nedjeljom” izvor iz krugova bliskih istrazi.

“S obzirom na to da se nesreća zbila na brodu pod italijanskom zastavom, a u kojoj su vinovnik i žrtve Italijani, za sprovođenje uviđaja je bila neophodna diplomatska saglasnost”, saopšteno je nezvanično "Vijestima“ iz Luke Bar.

Na mjestu nesreće su sve vrijeme bili službenici barske policije.

Bonus video: