Policija traga za Nikšićaninom osumnjičenim za pokušaj ubistva

Nerić je zadobio prelom podlaktice lijeve ruke i nakon ukazane pomoći pušten je na kućno liječenje
510 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2013. 13:45h

Nikšićka policija traga za Andrijom Markovićem (28) iz toga grada zbog osnovane sumnje da je jutros pokušao da ubije Milenka Nerića (25), takođe iz Nikšića.

Nerić je jutros oko dva sata u Ulici Gojka Garčevića, ispred diskoteke „Dajmond“ u Nikšiću, zadobio teške telesne povrede nanesene vatrenim oružjem u vidu prostrelne rane u predjelu ručnog zgloba lijeve ruke.

Prema riječima direktora Opšte bolnice u Nikšiću Ilije Ašanina Nerić je zadobio prelom podlaktice lijeve ruke i nakon ukazane pomoći i stavljenog gipsa pušten je na kućno liječenje.

„Prilikom vršenja uviđaja na licu mjesta pronađene su dvije ispaljene pištoljske čaure, kalibra 7,65 mm, koje su izuzete od strane kriminalističkog tehničara CB Nikšić i biće proslijedjene u Foreznički centar u Danilovgrad radi vršenja potrebnih vještačanja. U izviđajnom postupku policijski službenici su saslušali otećenog M.N. kao i više svjedoka, očevidaca kritičnog događaja, i iz izjava istih proizilazi osnovana sumnja da je izvršilac krivičnog dijela lice A.M.“, navodi se u saopštenju policije.

O svemu je obavješten zamjenik Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koji je djelo kvalifikovao kao teško ubistvo u pokušaju na štetu više lica u sticaju sa krivičnim dijelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Policijski službenici CB Nikšić preduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska i lišenja slobode lica A.M. koji se nakon izvršenog krivičnog dijela nalazi u bjekstvu, a protiv istog će biti podnešena krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio gore navedena krivična djela“, stoji u saopštenju.

Bonus video: