"Vešović je krenuo da mi puca u glavu, ali mu je pištolj zakočio"

Babović je ispričao da je najprije začuo dva - tri pojedinačna pucnja, a zatim i rafal
754 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2013. 18:07h

Beranac Nemanja Babović, kazao je juče u Višem sudu u Bijelom Polju da je 30. decembra vidio kako Darko Milošević, Petar Vujović i Goran Vešović pucaju u njegovog ujaka Zorana Vasovića, u noći kada je ovaj ubijen.

On je to saopštio svjedočeći u nastavku suđenja za ubistvo Vasovića.

Babović je ispričao da je, poslije izlaska iz “Kluba 29” u Beranama, najprije začuo dva - tri pojedinačna pucnja, a zatim i rafal.

“Vidio sam Darka Miloševića i Vujovića kako pucaju i kako svjetlucaju meci iz pištolja. Darkov brat, Periša Milošević, je stajao tu, ali nije pucao. Prilazeći, mimoišao sam se sa Darkom koji je počeo da bježi i u tom trenutku je mom ujaku pritrčao Vešović i ispalio još tri hica. Pritrčao sam da odbranim ujaka, počeo da se čepetam sa njim, nakon čega mi je uperio pištolj u glavu. Začuo sam samo štraktanje, jer je pištolj zakočio”, rekao je Babović.

On je istakao da su kamere video-nadzora funkcionisale te večeri i ispričao da su ranije u “Klubu 29”, gdje je radio na obezbjeđenju, sklanjali video-materijal.

“Kad bi bile neke tuče i razni problematični događaji, sklanjali bi ih i potom gledali šta se dešavalo, ne obavještavajući policiju o tome”, dodao je Babović.

Rekao je da mu ranije lično Darko Milošević pričao koliko je volio Zorana Vasovića i da je “trčao za njim”.

“Mog ujaka Zorana sam volio više od oca i majke”, istakao je Babović.

Brat optuženog Darka, Periša Milošević, ispričao je da je iz lokala izašao kada je začuo pucnje.

Prije toga je, tvrdi, primijetio da mu u loži, gdje su sjedjeli zajedno sa društvom, nema brata Darka.

“Nedugo zatim čuo sam pucnje i izašao vani. Na vratima sam sreo jednog Radunovića i pitao ga gdje mi je brat, a on mi je kazao da je otrčao put fudbalskog - balon terena. Ubrzo me pozvao Darko i rekao da ide da se prijavi u policiju, nakon čega je prekinuo vezu. Nije mi ništa konkretno rekao i ja sam pokušao da ga pozovem, ali mu je telefon bio isključen”, ispričao je Milošević.

On je rekao da žali zbog događaja.

Ispričao je da je ranije imao probleme sa Božom Vuksanovićem, zbog čega je više puta govorio Vasoviću da mu skrene pažnju na ponašanje.

“Mjesec i po prije ovog događaja, Vuksanović je pred promoterkama pića u klubu iscijepao pare i bacio ih na njih. Iako smo mu poručili da više ne dolazi u lokal, Vuksanović je nastavio da dolazi i da pravi probleme. Sljedeće nedjelje Vuksanović je počeo da vuče pojačala od muzike, nakon čega je izbačen. Tada je Vasović dohvatio i počupao sve kablove. Poručivao sam i po Vasovićevom sestriću Nemanji, koji je radio kod nas na obezbjeđenju, da objasni ujaku da Vuksanović ne dolazi u lokal”, kazao je Milošević.

On je istakao da napadi na njega i porodicu traju tri godine.

“Zapalili su nam vrata kluba, automobil pred zgradom, bacali eksplozivne naprave…” , istakao je on.

“Zapalili su nam vrata kluba, automobil pred zgradom, bacali eksplozivne naprave…” , ispričao je Milošević

Upitan u vezi video-nadzora, Milošević je kazao da je “crkao” 20 dana prije ubistva “zbog nekog kvara” i da je to prijavio Elektrodistribuciji.

Svjedok je istakao da je njegov brat te večeri bio “vidno pijan”.

Svjedokinja Jovana Rmuš, koja je sa Anđelom i njenom sestrom Mirom Obradović bila u društvu Vasovića te večeri, juče nije mogla da se izjasni kojeg je od dvojice braće Miloševića vidjela ispred sa pištoljem, niti je mogla da sjeti da li su obojica stajali ispred kluba u trenutku pucnjave.

“Dok smo ja i Mira Obradović pokušavale da uđemo u taksi vozilo, njena sestra Anđela je ostala da se pozdravi sa Zoranom. Začula se pucnjava i ja sam vidjela Vešovića kako puca iz pištolja na 3-4 metra razdaljine u njih”, kazala je Rmuš.

Ona je rekla da ispred nije vidjela Petra Vujovića i da je o njegovom učešću je saznala tek kad je gledala vijesti.

Odbarana je prigovorila iskazu svjedokinje jer u istrazi nije pominjala da je Vešović pucao, na šta je ona kazala da nije bila sigurna.

I svjedok Božidar Veković ispričao da je sa udaljenosti od 10-ak metara vidio Miloševića i Vujovića kako pucaju u pravcu Vasovića, Vuksanovića, i Obradovićke.

“Vasović je bio okrenut leđima i nakon prvih pucnjeva, prvo je pao na koljena. Bio je dalje okrenut leđima, dok su oni nastavili da pucaju u njega. Poslije toga, iz kluba je istrčao Vešović i pucao u Vasovića, koji je ležao”, kazao je Veković.

On je ocijenio da je Vešović pucao pola minuta nakon prve dvojice.

“Vešović je pucao u Vasovića, a u tom trenutku ja sam bio na metar od Vasovića i prišao sam da mu pomognem”.

U pucnjavi ispred diskoteke ,,Klub 29'', Nikola Vuksanović i njegova sugrađanka Anđela Obradović, teško su povrijeđeni. Uz ubistvo Vasovića, optuženi se terete i za pokušaj teškog ubistva.

Svjedok tvrdi da je i policajac pucao na Vasovića

Svjedok Božidar Veković, izjavio je juče na Sudu da je vidio jednog policajca iz interventne kako puca. Na primjedbe da je totalno drugačiju izjavu dao u istrazi, Veković je kazao da se sada “bolje sjeća” događaja. Njegov brat Bojan Veković, kazao je da je, dok se udaljavao od lokala, slučajno okrenuo, vidio neku gužvu i da je tada spazio Miloševića kako iza pojasa vadi pištolj i puca u Zorana.

“Vidio sam Miloševića i kako je iskoračio udesno u pucao Vasoviću u leđa”, ispričao je ovaj svjedok. U Bijelom Polju u toku je i suđenje sedmorici policajaca, koji su optuženi da su 2007. godine pokušali da ubiju Vasovića i dva njegova prijatelja.

Ministar policije Raško Konjević, nedavno je suspendovao te policajce, do završetka sudskog postupka.

Galerija

Bonus video: