“Porše lizing” tuži Muja Redžu: Kontroverzni Ulcinjanin da plati rate

Jedan dio duga 'Rexha kompani' je izmirila, ali drugi nije. Od 2009. godine nije plaćala rate, tako da je vozilo “porše” oduzeto
672 pregleda 1 komentar(a)
Mujo Redža, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mujo Redža, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.09.2013. 11:27h

Kompanija “Porše lizing”, tužila je kontroverznog ulcinjskog biznismena i vlasnika "Rexha kompanije" Muja Redžu (40), jer nije plaćao rate za luksuzno vozilo vrijedno oko 120.000 eura, koje je za potrebe firme uzeo na lizing 2008. godine.

Firma "Porše lizing" na ime duga po osnovu ugovora o finansijskom lizingu, traži od Redže oko 20.000 eura, saopštila je “Vijestima” punomoćnica te firme, advokatica Anđela Rajković.

Sudija Osnovnog suda Veljko Radovanović, trebalo bi da donese presudu u tom predmetu najkasnije za dva mjeseca.

“Završena je glavna rasprava i presuda će biti donijeta najkasnije za dva mjeseca. Jedan dio novca po ugovoru 'Rexha kompani' je izmirila, ali drugi nije. Od 2009. godine nije plaćala rate, tako da je vozilo “porše” oduzeto polovinom 2010. godine. Nakon toga je uslijedila tužba zbog naknade štete, koja je nastala oduzimanjem vozila, ali zbog nedolaska predstavnika te firme, ona je povučena”, kazala je Rajković.

Dodala je da je nakon toga podnijeta kontratužba protiv “Rexha kompanije”, tako da sudija Radovanović treba da odluči o tom tužbenom zahtjevu.

Uprava policije u julu je uhapsila Muja Redžu i sprovela ga u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Redža je uhapšen po naredbi Osnovnog suda u Ulcinju zbog izdržavanja kazne zatvora od šest mjeseci, na koju je osuđen zbog građenja objekta, kod restorana „Alfa“, bez građevinske dozvole.

Prije tri godine za Redžom je raspisana potjernica, jer je u avgustu 2010. godine u skladištu njegove firme pronađen arsenal oružja.

Prema pisanju medija, Redža je označavan i kao blizak poslovni saradnik Nasera Keljmendija, u čijem društvu je često gledan u Ulcinju.

Bonus video: