Tužilaštvo: Brajuškovićeva priča bez dokaza

VDT je, kako se navodi u saopštenju, radi utvrđivanja istine, saslušalo 74 osoba koji su mogli imati saznanja o činjenicama koje je iznio Brajušković
74 pregleda 45 komentar(a)
Brajuško Brajušković, Foto: Savo Prelević
Brajuško Brajušković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.09.2013. 08:18h

Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) saopštilo je da ne postoje dokazi koji bi potvrdili navode Brajuška Brajuškovića, da mu je starešinski kadar Specijalne antiterotističke jedinice (SAJ) naređivao da prati i prebija novinare i opozicionare.

VDT je reagovalo na tvrdnje Brajuškovića objavljenim u "Vijestima" od 21. do 23. avgusta, o organizovanom djelovanju pripadnika te jedinice MUP-a Crne Gore u vezi sa praćenjem i prebijanjem novinara i opozicionara.

"Na osnovu rezultata sprovedenog izviđaja, tužilaštvo je utvrdilo da ne postoji osnovana sumnja za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti", navodi se u saopštenju VDT-a.

Brajušković je kazao da je naređenje za praćenje novinara i opozicionara dobio od tadašnjeg komadanta SAJ-a Veselina Veljovića u prisustvu komandira u jedinici, Miljana Perovića, a VDT je, kako se navodi, radi utvrđivanja istine, saslušalo 74 osoba koji su mogli imati saznanja o činjenicama koje je iznio Brajušković.

"Ocjenom dokazne građe utvrđeno je da ne postoje ni materijalni ni personalni dokazi koji bi potvrdili navode Brajuška Brajuškovića da mu je starešinski kadar Specijalne antiterotističke jedinice izdavao naređenja da prati određena lica i priprema akte nasilja prema njima, niti da su akti nasilja vršeni", dodaje se u saopštenju.

Rezultat izviđaja u ovom slučaju, VDT će, kako su naveli, u cjelini biti objavljen na portalu Vrhovnog državnog tužilaštva.

Bonus video: