Djevojčica (5) povrijeđena u udesu u Nikšiću i dalje kritično

Djevojčica je sa teškim prelomima glave, u komi, prevezena u podgorički klinički centar
337 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić udes, Foto: Darko Bulatović
Nikšić udes, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 26.09.2013. 09:35h

Stanje petogodišjnje djevojčice, koja je 25. septembra teško povrijeđena na magistralnom putu Nikšić – Plužine, u mjestu Mokra Njiva i dalje je nepromijenjeno.

Djevojčica je sa teškim prelomima glave, u komi, prevezena u podgorički Klinički centar, dok je njena sestra Dejana Goranović (20) zadobila višestruke prelome ruke i noge.

Prema riječima očevidaca, koji su zahtijevali da ostanu anonimni, do udesa je došlo kada je Dejana, pokušavajući da pretekne crveni citroen dubrovačkih tablica, udarila u kamion nikšićkih tablica koji se kretao iz suprotnog smjera.

Dajana je udesu zadobila višestruke prelome ruke i noge. Prethodno su spasioci prilično dugo kidali olupinu pokušavajući da je izvuku. Golf, kojim je upravljala Goranović, nakon udara u kamion kojim je upravaljao Nikšićanin Zoran Jovović (46), odbio se pravo na crveni citroen, u kojem su bili francuski državljani.

Citroen se tada prevrnuo na stranu, ali su Francuzi iz udesa izašli samo ugruvani. Saobraćaj na tom dijelu magistrale satima je bio zatvoren zbog uviđaja.

Bonus video: