Đuričković: Grgurović mi je rekao da je ubio Hutera

Prema optužnici Grgurović je 30. avgusta 2012. godine sa umišljajem, iz bezobzirne osvete ubio Olivera Hutera
546 pregleda 0 komentar(a)
Oliver Huter ubistvo, Foto: Zoran Đurić
Oliver Huter ubistvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.09.2013. 08:03h

Svjedočeći u Višem sudu u Podgorici, Radomir Đuričković kazao je da nije ni pretpostavljao da će njegov kum Mihailo Grgurović ubiti sugrađanina sa Cetinja Olivera Hutera.

U nastavku suđenja Grguroviću, svjedok je kazao da je ranije na Cetinju čuo za svađu te dvije porodice, ali da mu je kum prije tragedije, razgovarajući na tu temu, rekao da je to “bilo i prošlo”.

Pred krivičnim vijećem sutkinje Vesne Moštrokol, Đuričković je objasnio da ga je 30. avgusta 2012. godine, kum Grgurović dva puta pozvao telefonom.

"Bio je šokiran, a ja zaprepašćen kada mi je rekao da je ubio Hutera. To što sam kum sa njim, policija je mene privodila... Jesam mu kum, volim ga i biću mu uvijek kum", kazao je svjedok.

Objasnio je da je za tragediju čuo u kafani i da je nakon toga vidio oboren motor na raskrsnici.

U nastavku svjedočenja on je rekao i da je od porodice Huter doživio neprijatnosti.

"Je li to neka ljubomora na mene i mog brata. Neka nama Bog vrati ako smo njima nešto loše uradili, a ako nismo, neka se njima vrati. Je li pošteno. Nema razloga da doživljavam neprijatnosti od oštećene porodice. Dešavalo se da majka pokojnog Hutera dođe u kafanu u kojoj ja navraćam i da drži ruku u torbicu, te gleda lijevo-desno, kao da nekoga traži. Presrijetala je moju snahu, a meni nije jasno zašto to rade, tako da sam tu gospođu prijavio policiji", kazao je svjedok.

On je potvrdio ono što je ispričao u tužilačkoj istrazi - da je čuo kako je Grgurović istukao Hutera, a da su nakon toga njegov otac, majka i sada pokojni Huter, sačekali njegovog kuma i udarili ga sjekirom po glavi.

Miloš M. Đuričković rekao je da ne zna ništa o tom slučaju.

"Čudo mi je veliko što sam ovdje, iznenađen sam. Moj brat Radomir jer kum optuženog Grgurovića. Ujutro smo pošli u kafanu... Čuo sam da je Grgurović ubio Hutera", kazao je on.

I on je rekao da je prije nekoliko godina čuo priču, prema kojoj je Grgurović bio napadnut od porodice Huter i da su ga tada udarili sjekirom po glavi.

Prema optužnici zamjenice višeg državnog tužioca Olivere Ražnatović, Grgurović je 30. avgusta 2012. godine sa umišljajem, iz bezobzirne osvete ubio Olivera Hutera.

Sa njim je, kako piše, bio u svađi zbog događaja od prije nekoliko godina, kada je bio fizički napadnut od Olivera Hutera i njegovih roditelja.

Grgurović je 30. avgusta automobilom udario u motocikl, kojim je upravljao Huter.

Nakon što je Huter krenuo da bježi, okrivljeni je potrčao za njim i ispalio u njegovom pravcu više metaka. Jedan od tih hitaca ga je pogodio u leđa, od čega je Huter preminuo usljed iskrvavljenja.

Na prvom glavnom pretresu u julu, Grgurović je rekao da nije iz osvete pucao na Hutera.

Suđenje se nastavlja 2. oktobra.

Bonus video: