Petogodišnja djevojčica teško povrijeđena u udesu kod Nikšića

A. G. je sa teškim prelomima glave, u komi, prevezena u podgorički Klinički centar, dok je Dejana zadobila višestruke prelome ruke i noge
134 pregleda 0 komentar(a)
udes, Foto: Darko Bulatović
udes, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 25.09.2013. 17:12h

Na magistralnom putu Nikšić – Plužine, u mjestu Mokra Njiva, danas oko 16 sati desio se težak udes u kom su teško povrijeđene petotogodišnja A.G i njena je dvadesetogodišnja sestra Dejana Goranović.

A. G. je sa teškim prelomima glave, u komi, prevezena u podgorički Klinički centar, gdje joj se, prema posljednjim podacima, ljekari bore za život.

Dejana Goranović je zadobila višestruke prelome ruke i noge.

Prema riječima očevidaca koji su zahtijevali da ostanu anonimni, do udesa je došlo kada je dvadesetogodišnja Dejana, pokušavajući da pretekne crveni citroen dubrovačkih tablica, udarila u kamion nikšićkih tablica koji se kretao iz suprotnog smjera.

Bio je to stravičan prasak, priča Đorđije Turčinović koji se u trenutku udara nalazio u kući neposredno uz magistralu.

„Istrčao sa i vidio sam kamion sa blavanima. Kad sam prišao zatekao sam havarisan automobil između prikolice i kola. Prišao sam bliže i vidio čovjeka kako vadi dijete iz smrskanih kola. Bio je to grozan prizor, grozan“, priča Đorđije i dalje vidno potrešen prizorom koji je zatekao.

Dajana je udesu zadobila višestruke prelome ruke i noge. Prethodno su spasioci prilično dugo kidali olupinu pokušavajući da je izvuku.

Goranoviće se sa svojim golfom, nakon udara u kamion kojim je upravaljao Nikšićanin Zoran Jovović (46), odbila pravo na crveni citroen u kojem su bili francuski državljani. Citroen se potom prevrnuo na stranu, ali su Francuzi iz udesa izašli samo ugruvani.

Saobraćaj na dijelu magistrale koji prolazi kroz Mokru Njivu, zbog uviđaja je bio satima zatvoren.

Bonus video: