Nikšić: Požar u stanu Dragana Đurovića

Prema nezvaničniom saznanjima “Vijesti”, uzrok požara je najvjerovatnije čišćenje dimnjaka
159 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2013. 13:59h

U stanu Dragana Đurovića, u Ulici Dragice Pravice, sinoć je izbio požar, a izgorjeli su ostava, kupatilo i hodnik. Vatrogasci su uspjeli da spase stvari iz preostale dvije sobe.

Stan se nalazi na četvrtom spratu, a u trenutku izbijanja požara bio je prazan. Pričinjena je velika materijalna šteta.

„Vatrogasci su zbog tog stana, po pozivu stanara koji su primijetili da iz njega izlazi dim, dolazili dva puta. Kako unutra nije bilo nikoga, a vrata su blindirana, prvi put smo se vratili, da bi nas ponovo zvali oko 19.30 časova. Neko je obavijestio sina vlasnika stana koji je u Danilovgradu i kada je došao i otvorio vrata unutra je bilo puno dima“, kazao je komandir Vatrogasne jedinice Veselin Gardašević.

U gašenju požara učestvovalo je troje kola i desetak vatrogasaca, a policija je odmah napravila uviđaj. Prema nezvaničniom saznanjima “Vijesti”, uzrok požara je najvjerovatnije čišćenje dimnjaka. Policija je uzelu izjavu i od odžačara koji je tog dana očistio dimnjake.

„Da bi provjerio da li su dimnjaci očišćeni odžačar je bacio zapaljen papir kako bi znao da li kumini ’vuku’, pa se pretpostavljamo da je to uzrok požara“, kazali su stanari.

Slična situacija se dogodila i u zgradi pored, koju u Nikšiću zovu „Sto baba“, srećom bez posljedica.

„Nakon intervencije u stanu Đurovića morali smo da intervenišemo i u zgradi pored, u stanu Milke Radulović, gdje, srećom, nije došlo do požara, ali je u dimnjaku bila ogromna temperatura. Vatrogasci su dežurali do dva ujutro. Apelujemo i na odžačare i na stanare da vode računa prilikom čišćenja dimnjaka i da posao obavljaju kako treba, da se ovakve stvari ne bi događale“, kazao je Gardašević.

Galerija

Bonus video: