Sedam dana nakon hapšenja zbog 16 krađa, maloljetnik uhapšen zbog još dvije

Sumnja se da je dvojac krađe izvršavao tako što su u stanove ulazili preko balkona, koristeći to što su balkonska vrata bila otvorena
57 pregleda 0 komentar(a)
pljačka, lopovi, Foto: Shutterstock
pljačka, lopovi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.09.2013. 11:13h

Podgorička policija je uhapsila maloljetnog A.A. (16) iz Podgorice i I.B. (19) iz Đakovice (Kosovo) osumnjičene da su počinili dvije teške krađe.

I.B. se sumnjiči za još dva krivična djela.

Kako je saopšteno iz policije, sumnja se da su njih dvojica 23. septembra oko 22.30 iz stana M.Š. na prizemlju solitera u ulici Vasa Raičkoviča ukrali lap top sa punjačem.

"Oni su, sumnja se, pješke došli do solitera, gdje je I.B. ostao da čuva stražu dok je A.A. ušao u stan i izvršo premetačinu. Otuđeni lap top su, kako se sumnja, prodali jednom licu, kod kojeg su ga policijski službenici pronašli i vratili vlasniku", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja da se iste večeri, 2 sata nakon ponoći i stana D.P. u prizemlju zgrade u ulici Admirala Zmajevića ukrali zlatni nakit (medaljon, lanac, burmu, narukvicu i dva prstena), mobilni telefon, 20 eura, bankovne kartice i druge lične stvari.

Krađa je, kako se sumnja, izvršena na sličan način kao i prethodna. Ukradeni mobilni telefon je nađen kod I.B. i vraćen vlasniku.

"Osim ove dvije teške krađe, I.B. je, kako se sumnja, počinio još dva navedena krivična djela. Sumnja se da je I.B, 16. septembra 2013. godine, iz stana I.Ć, koji se nalazi u stambenoj zgradi u Bulevaru Save Kovačevića, otuđio dva novčanika sa 100 eura, bankovne kartice i lična dokumenta. On je takođe, kako se sumnja, 21. septembra 2013. godine, iz stana V.M, koji se nalazi u zgradi u ulici Bratstva i jedinstva, otuđio novčanik sa 80 eura, 21 USA dolara, kao i bankovne kartice i lična dokumenta članova porodice", dodaje policija u saopštenju.

Sumnja se da je dvojac krađe izvršavao tako što su u stanove ulazili preko balkona, koristeći to što su balkonska vrata bila otvorena.

Policija podsjeća da je A.A. uhapšen 18. septembra zbog sumnje da je od 5. avgusta do dana hapšenja izvršio 16 teških krađa.

Bonus video: