U Nikšiću otkriveni zasadi marihuane, jedna osoba uhapšena

Osumnjičeni je neposredno prije hapšenja zatečen u jednom od zasada, saopštili su iz Policije
237 pregleda 28 komentar(a)
Marihuana, zasadi, Foto: Upravapolicije.com
Marihuana, zasadi, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 25.09.2013. 06:57h

Službenici nikšićke policije uhapsili su Ratka Backovića (53) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je proizvodio i prodavao drogu.

Policija je u mjestu Duga, na putu ka Goliji, na 25 kilometru od Nikšića, pronašla veći broj zasijanih stabljika, za koje se pretpostavlja da je marihuana, na površini od oko 2.000 metara kvadratnih.

"Ukupno je zapljijenjeno oko 670 stabljika biljne materije zelene boje za koje se pretpostavlja da su stabljike opojne droge marihuane i to - oko 200 stabljika visine od 100 do 300 cm, oko 400 obranih stabljika i oko 25 kilograma zelene polusuve materije, dok su u neposrednoj blizini zasada pronađene radničke rukavice, šoljice od kafe, džezva i veliki najlon koji je služio kao sakupljač vode. U drugom zasadu koji se nalazi na oko 400 do 500 metara od kuće R. B. pronađeno je oko 70 stabljika. O navedenim zasadima sačinjeni su foto elaborati. Predmetna materija je ubrana, izuzeta sa lica mjesta i biće upućena u Forenzički centar Danilovgrad radi daljih potrebnih analiza", piše u saopštenju policije.

Osumnjičeni Backović, koji je neposredno prije hapšenja zatečen u jednom od zasada, uhapšen je.

"Policijski službenici su izvršili pretres stanova i drugih prostorija koje u Nikšiću i u mjestu Duga koristi R. B. i tom prilikom su pronađena i privremeno oduzeta tri mobilna telefona. U toku sa policijske aktivnosti oko identifikacije i drugih lica koji su umiješani u inkriminisane radnje", stoji u saopštenju policije.

Bonus video: