Šta vam kolege nikada neće reći?

Istraživanja su pokazala da uznemiravanje na poslu može dovesti do depresije i drugih zdravstvenih problema
131 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2013. 14:56h

Možda mislite da su vam kolege najbolji prijatelji na poslu, ali vam zapravo oni dosta toga ne govore.ž

Evo nekoliko stvari koje nećete čuti od kolega.

1. Prisvajanje tuđih zasluga

Možda ćete u “trci do vrha” prihvatiti pomoć kolege i na taj način ostvariti cilj, a na kraju sve zasluge pripisati sebi. To svakako neće ostaviti dobar utisak o vama i može dovesti u pitanje vaš integritet.

Kolege vam to možda neće reći direktno, ali će svakako pričati o tome među sobom. Zato, iako vam je pružena mala pomoć, ne zaboravite da podelite zasluge sa osobom koja vam je pomogla.

2. Uznemiravanje kolega

Da li umijete da budete naporni i kada se radi o sitnicama? Shvatite da čak i mala promjena u vašem tonu može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Neke kolege će vam otvoreno reći da im to smeta, ali većina će prećutati. Istraživanja su pokazala da uznemiravanje na poslu može dovesti do depresije i drugih zdravstvenih problema. Imajte to na umu ukoliko na neki način uznemiravate kolege.

3. Romanse na poslu

Romanse na poslu nisu nikakva novost.

Ukoliko se neko od kolega upustio u romansu sa nekim s posla, ili čak sa šefom, ne očekujte da će svima pričati o tome.

4. Plata

O plati se najmanje razgovara među kolegama. Iako ste možda na istom položaju kao i vaš kolega, postoji mogućnost da ste bolje ili manje plaćeni. Zato je to tema o kojoj ne treba diskutovati.

5. Odjevanje

Na poslu treba nositi prikladnu odjeću. Previše slobodno i nemarno oblačenje vas može učiniti temom ogovaranje među kolegama. Neki će vam možda i lažno pohvaliti izgled, ali vam niko neće skrenuti pažnju na to da ste neprikladno obučeni.

Galerija

Bonus video: