Vukašinoviću ulov mjeseca za kapitalnog zubaca

Poznati dobitnici prošlomjesečnog kola nagradne igre za sportske ribolovce na Crnogorskom primorju
292 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2013. 14:07h

Novljanin Mišo Vukašinović sa ulovljenim pagrom od 14 kilograma, pobjednik je avgustovskog kola nagradne igre „Ulov mjeseca“ koju za sportske ribolovce na Crnogorskom primorju, organizuje kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijalom i opremom za more „Una“ iz Tivta.

Vukašinović je impresivnog kapitalca ulovio na pendulu, u ranim jutarnjim satima na poziciji potopljenog broda „Kaiser Franz Joseph I“ na ulazu u zaliv Boke Kotorske. Mamac na penduli bila je živa lignja, a prije trofejnog primjerka, na nju su se „bacila“ još dva dobra primjerka zubaca pojedinačne težine od 6,5 i 4,1 kilograma.

Vukašinović je u ovom zaista berćetnom ribolovu koristio štap i mašinicu sa upredenom strunom debljine 0,26 mm, olovo čuvar od 250 grama i dvije udice VMC 6,4 i 4,0.

Drugo mjesto osvojio Mišo Klep (FOTO: Siniša Luković)

Kapitalac je ulovljen na dubini od 41 metar, a borba dok novski ribar nije uspio zubaca ubaciti u svoju barku, je potrajala desetak minuta.

Drugo mjesto u avgustovskom kolu nagradne igre “Ulov mjeseca” pripalo je Tivćaninu Mišu Klepu koji je na pendulum ulovio goluba teškog 15 kilograma, dok je na trećem mjestu ulov Nena Samardžića iz Tivta – morski pas lisica težak 97 kilograma a koji je uhvaćen na parangal na otvorenom moru.

Galerija

Bonus video: