Advokat: Vidoje Stanišić je prodao plac da bi kupio „hamer”

Braća Stanišić iz Zagoriča povlače tužbe protiv Crne Gore, nakon što su im vraćeni automobili
914 pregleda 32 komentar(a)
Zagorički klan, Hameri, Oduzeta auta, Foto: Zoran Đurić
Zagorički klan, Hameri, Oduzeta auta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.09.2013. 17:22h

Podgorica - Braća Radisav i Vidoje Stanišić (25) iz podgoričkog naselja Zagorič, povlače tužbe protiv države Crne Gore, nakon što su im, po nalogu tužilaštva, vraćena dva "hamera", koja im je policija prethodno oduzela.

Punomoćnica Radisava Gila Stanišića, advokatica Mirjana Camović, objasnila je da juče povukla tužbu kod sudije Osnovnog suda Danila Jegdića, koja je podnijeta početkom godine.

“Povukla sam tužbu, zato što je tužena izvršila svoju obavezu nakon podnošenja tužbe, obzirom da je automobil držan bez zakonskog osnova, istekom tri mjeseca, koliko zakonom imaju pravo da ga drže. Ostao je zahtjev za nadoknadu sudskih troškova, koji su prouzrokovani nezakonitim postupanjem tužene”, kazala je Camović.

Istakla je da će danas u toku dana sudija Jegdić donijeti odluku ko će da nadoknadi sudske troškove u tom postupku.

I Vidojev zastupnik, advokat Božina Banović, najavio je sličan scenario.

“Obzirom da su vozila vraćena, tužba će u narednom periodu biti povučena. Hamer Vidoja Stanišića nije bio u optužnici Višeg tužilaštva zbog računarske prevare, tako da sam bio prinuđen da podignem tužbu da se on vrati. Zna se kako je vozilo kupljeno. Nije kupljeno od novca dobijenog vršenjem nedozvoljenih radnji, već je prodat plac, kako bi bilo kupljeno. Vidoje više ne vozi motor, zbog saobraćajne nezgode koja mu se dogodila, tako da je planirao da kupi auto, što je i učinio nakon prodaje placa”, kazao je Banović.

Dodao je da Stanišić posjeduje kupoprodajni ugovor i ima svjedoke.

Kriminalistička policija u Podgorici oduzela je "hamere" od braće Stanišić prije više od godinu dana. Iz policije su tada saopštili da je to učinjeno kako bi provjerili da li je neko od tih vozila korišćeno u krivičnim djelima.

Vozila su ostala u policiji od druge polovine avgusta prošle godine, a vraćena su prije nekoliko dana, po nalogu zamjenice višeg državnog tužioca Sanje Jovićević.

Utvrđeno je da su automobili regularni.

Vidoje je 31. avgusta prošle godine uhapšen zbog sumnje da je bio dio grupe koja je hakovanjem računa banaka napravila milionsku prevaru.

Suđenje za taj slučaj treba da počne u oktobru.

Bonus video: