Počelo taktičko uigravanje

"Ako se po treninzima nešto može naslutiti, onda vjerujem da ćemo u Izraelu dobro igrati", kaže za "Vijesti" selektor odbojkrne Gore
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2013. 10:20h

Iako se u Igalu nalaze već dvije sedmice, odbojkašice Crne Gore su, praktično, sa pravim pripremama za drugo kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (Izrael, od 2. do 6. oktobra) počele od petka veče.

Ekipi su se, naime, priključile primačice servisa Dragana Peruničić i Jelena Cvijović, koje su prvi dio priprema preskočile zbog obaveza prema fakultetu, odnosno klubu, pa selektor Vladimir Racković na treningu sada ima 14 igračica...

"To se odmah osjetilo, jer smo mogli da radimo taktičke situacije vezane za utakmicu. Vidi se da su obje bile u trenažnom procesu, posebno Cvijović, koja je počela i sa utakmicama sa Dinamom iz Pančeva. Počeli smo, dakle, da vježbamo situacije za utakmicu. U početku, posebno prijepodne, sve je bilo koncipirano na snazi i tehnici, a popodne na radu sa loptom", za „Vijesti” iz Igala raportira Racković.

Selektor ekipe koja je plasmanom u drugo kolo kvalifikacija napravila istorijski uspjeh, ističe da je zadovoljan dosadašnjim radom u Igalu.

"Ako se po treninzima nešto može naslutiti, onda vjerujem da ćemo u Izraelu dobro igrati. Radimo, zaista, dobro, ubrzanim ritmom. Imamo teretanu svaki drugi dan, djevojke su ojačale, i očekujem da spremni dođemo tamo. Radimo tri dana po dva treninga dnevno, po četiri-četiri i po sata dnevno, pa onda četvrti dan ekipa ima slobodno popodne. Nemamo slobodnog dana. Djevojke ne osjećaju umor, što je najvažnije, prošao je upalni proces. Što se teretane tiče, došli smo do maksimuma, i sada polako idemo na obaranje kilaže i povećanje broja ponavljanja", do detalja Racković opisuje pripreme svoje ekipe.

Racković kaže da se osjeća da tehničarka Maja Potpara nije trenirala duži period, ali da se kod nje vidi napredak kroz treninge. Crnogorski selektor je, međutim, oduševljem mlađanom 15-godišnjom Ivom Vujošević.

"Nevjerovatno i prijatno sam iznenađen, to moram da naglasim. Iva ne zaostaje ni malo u odnosu na druge primače. Potpuno ravnopravno igra sa svim ostalima u ekipi. Puno je napredovala za godinu i potpuno je opravdala poziv", zaključio je Racković, uz napomenu da će danas i sjutra odigrati dvije kontrolne utakmice protiv Gacka.

Jakićeva nas je izmanipulisala

Najbolja crnogorska odbojkašica, Tanja Bokan će se ekipi priključiti direktno u Izraelu, ali je Racković, sasvim neočekivano, ostao sa samo dvije srednje blokerke, Anom Otašević i Jelenom Rosić. Tijana Jakić, koja je zbog obaveza na fakultetu u Beogradu trebalo da se priključi do petka, obavijestila je Rackovića da neće moći da dođe.

"Rekla je da je pala na završnom ispitu, i da nije mogla da izađe na diplomski, a onda da je završni ispit odložen za 2. oktobar. Nedolazak je obrazložila time da već sedam godina to studira, da je ove godine riješila da završi fakultet, jer ako to ne uradi, moraće još godinu da plaća fakultet, a ona nema te finansijske mogućnosti. Tijana Jakić nas je, očigledno, izmanipulisala, govoreći da će da dođe prvo 13, pa 16, a onda 20. septembra, uvijek govoreći da sigurno dolazi. Međutim, 19. septembra se javila i rekla da ne može da dođe", ističe Racković.

Selektor Crne Gore kaže da je sada u vrlo delikatnoj situaciji, jer je spisak već poslat u Izrael i CEV, i više ga nije moguće mijenjati.

"Probamo naknadno da prijavimo Mariju Sandić, koja bi sad mogla da se odazove pozivu, jer je potpisala ugovor sa klubom, koji ranije nije htio da je pusti, zbog čega nas je zamolila da je oslobodimo ove akcije. Ona je voljna da se odazove, ali, koliko sam dobio informaciju iz Saveza, najvjerovatnije nećemo moći da je naknadno uvrstimo. Rezervna varijanta je korektorka Nikoleta Perović, koja, zlu ne trebalo, može da pokrije tu poziciju donekle, jer je svojevremeno igrala na tom mjestu. Ali, mislim da će to biti samo krajnje, iznuđeno rješenje", dodao je Racković.

Bonus video: