Državljanin Crne Gore jurio 160 na sat Ibarskom magistralom

Poslije objašnjenja policajcu da je žurio na sastanak pitao je: “Je l' možemo mi ovo nekako drugačije da regulišemo?”
52 pregleda 19 komentar(a)
Policija, Foto: Www.vestinet.rs
Policija, Foto: Www.vestinet.rs
Ažurirano: 23.09.2013. 07:21h

Državljanin Crne Gore uhvaćen je u subotu dok je divljao na Ibarskoj magistrali - vozio je 160 na sat i preticao kolone vozila da bi, kako je rekao policajcima, stigao na vrijeme na posao, prenio je juče Blic.

Crnogorac, čiji identitet nije saopšten, vozio je snažan “mercedesov” džip, crnogorskih registarskih tablica.

Saobraćajni prekršaji su ga odveli direktno kod sudije za prekršaje, a kazna za njih je, pored novčane, i zatvorska.

“On je, na deonici od Vreoca do Velikih Crljena u više navrata, preko pune linije, preticao kolonu vozila, što se kvalifikuje kao nasilnička vožnja, i sve to brzinom od 164 kilometra na sat, a maksimalna dozvoljena brzina je 80”, prenio je Blic.

Posadi “presretača”, saobraćajcima Ivanu Jovanoviću i Đorđu Peroviću, trebalo je sedam kilometara da ga bezbjedno zaustave, jer nisu smjeli da ga sustižu, a da pri tom i sami krše propise i dovode u opasnost ostale vozače na magistrali.

Poslije zaustavljanja, prva rečenica vozača, koji ima 34 godine, bila je: “Žurio sam na sastanak”, a onda slijedi i skoro obavezni nastavak u takvim situacijama: “Je l' možemo mi ovo nekako drugačije da regulišemo?”

Jovanović mu je tada pustio snimak njegovih prekršaja, sa zabilježenom brzinom, kažnjivom čak i na autoputu, a vozač, kad saznaje da mora da ide kod sudije za prekršaje jer zakon to propisuje za takvu vrstu prekršaja, a uz to je i strani državljanin, ponovo bezuspješno pokušava da se “nagodi”.

Policajci su ga ipak odveli u policijsku stanicu u Lazarevcu, gdje je snimak iz hard diska kompjutera u presretaču prebačen u laptop.

Potom je odštampana fotografija kao dokaz o počinjenim prekršajima, a za slučaj da je potreban snimak, on se dostavlja naknadno, jer je sačuvan u memoriji.

Bonus video: