ŠAH

Mladost i Rudar u elitnom rangu

Bez obzira na to što je najmlađa u konkurenciji 10 klubova, ekipa Mladosti je bez poraza završila šampionat
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 22:59h

OŠK Mladost iz Nikšića pobjednik je Prve crnogorske seniorske lige u šahu, pa će uz drugoplasirani Rudar naredne godine igrati u Premijer ligi Crne Gore.

Bez obzira na to što je najmlađa u konkurenciji 10 klubova, ekipa Mladosti je bez poraza završila šampionat, iako je u tri posljednja kola, odigrana prethodnog vikenda, igrala oslabljena neigranjem Željka Boguta i omladinskog prvaka Crne Gore, Miloša Pečurice, koji igra na Svjetskom omladinskom prvenstvu u Turskoj.

Nakon što su slavili u u prvih šest kola na Cetinju, šahistima Mladosti je za pobjedu bilo dovoljno da u posljednja tri kola remiziraju protiv Rudara i podgoričkog Omladinca, što im je uspjelo na takmičenju u nikšićkom hotelu “Maršal”. Osim Mladosti, u domaću elitu se plasirao i Rudar zahvaljujući boljem količniku od Omladinca.

"Prezadovoljni smo uspjehom, jer su za ekipu, osim tri omladinska prvaka Crne Gore, u posljednjim godinama nastupali i desetogodišnji Matija Delić i dvije godine mlađi, supertalentovani Đorđe Anđelić. Naš cilj je da naredne godine u Premijer ligi od deset klubova, izborimo neko od prvih osam mjesta i izborimo opstanak. Igranje sa najboljim domaćim šahistima puno će značiti za napredak moje ekipe", kazao je kapiten Mladosti Miodrag-Mišo Prijović, kojem je predsjednik ŠSCG Vladimir Šakotić uručio pobjednički pehar.

Medalje za pobjedu u ligi dobili su i ostali prvotimci Mladosti, Luka Drašković, Veljko Šćekić, Božidar Kisić, Bojan Prijović, Aleksandar Tomić, Mitar Đukanović i Ivan Zečević.

Posljednje, 10. mjesto zauzeo je Danilovgrad, pa će narednu sezonu igrati u nižem rangu.

Preporučujemo za Vas