FORMULA 1

Fetel: Bolid je bio nevjerovatan

“Trka u Singapuru je duga, mnoge stvari mogu da pođu naopako i ne možete sebi da dozvolite greške. Na kraju sam kontrolisao trku i brzinu”, rekao je Fetel
0 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.09.2013. 18:14h

Aktuelni svjetski šampion, Njemac Sebastijan Fetel iz Red Bula, naglasio je da ga je bolid odlično služilo u današnjoj pobjedi u Singapuru i istakao da ne obraća mnogo pažnje na plasman u šampionatu, gdje je ubjedljivo prvi.

“Početak je bio 'čupav', Niko Rozberg je bolje startovao, ali je ušao široko u krivinu. To sam uspio da iskoristim i vratim se na 1. mjesto. Bolid je bio nevjerovatan i bilo je zadovoljstvo voziti ga oko ove lude staze”, rekao je Fetel.

Šampion je ostvario sedmu pobjedu u sezoni, a treću u Singapuru.

“Trka u Singapuru je duga, mnoge stvari mogu da pođu naopako i ne možete sebi da dozvolite greške. Na kraju sam kontrolisao trku i brzinu. Bilo je teško, ali mi to volimo, jer je u Singapuru jedna od najzahtjevnijih trka”.

Fetel je prvi u šampionatu vozača sa 247 bodova, 60 više od vozača Ferarija Fernanda Alonsa.

“Da budem iskren, ne gledam previše tabelu. Samo želim da uživam u trenutku, u danima kao što je ovaj... samo o tome se radi”, rekao je trostruki uzastopni šampion Formule 1.

Alonso, koji je osvojio 2. mjesto u Singapuru, rekao je da njegova ekipa nije mogla da bude brža od Red Bula.

“Start je bio zabavan, ali znali smo da nećemo biti brži, pa smo morali da osmislimo drugačiju strategiju. Na kraju se isplatilo. Nemamo šta da izgubimo u šampionatu, trudili smo se, bolid je bio dobar, a i navijači su nas gurali”, rekao je Alonso.

Treći je bio vozač Lotusa Kimi Raikonen, iako je povrijedio leđa.

“Na sreću, nisam osjećao prevelike bolove, ali sada se, poslije trke, ne osjećam dobro. To sada nije važno, pošto imam dvije sedmice do sljedeće trke da se oporavim. Mislim da sam imao dovoljno dobru brzinu i uspio sam da zadržim 3. mjesto. Niko nije mogao da me uhvati”, poručio je Raikonen.

Preporučujemo za Vas