Fetel nastavio dominaciju na stazi Marina bej

Španac Fernando Alonso u Ferariju osvojio je drugo mjesto, treći je bio Finac Kimi Raikonen u Lotusu
1 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.09.2013. 14:48h

Uzbuđenja na Velikoj nagradi Singapura bilo je samo na startu. Fernando Alonso se sa 7. probio na 3. mjesto, a Niko Rozberg u prvoj krivini preoteo čelo karavana od Sebastijana Fetela. Bio je na vrhu samo sekundu, pošto se svjetski prvak fenomenalno snašao i vratio čelnu poziciju.

Nakon toga, za 26-godišnjaka iz Hepenhajma sve bilo je pjesma - as Red Bula je dominantno stigao do treće vezane pobjede u jednom od najglamuroznijih gradova svijeta, u jedinoj noćnoj trci u kalendaru F1.

Samim tim, praktično je osigurao četvrtu uzastopnu titulu, pošto šest trka prije kraja ima čak 60 bodova više od Alonsa. Princ od Asturije se ponovo borio kao lav, izvukao maksimum, ali Ferari ne može da se mjeri sa Red Bulom. Ni po čemu...

"Da, da, ovo ja zovem kontrolom. Bolid je bio apsolutno fantastičan. Ovo je timski podvig", vikao je egzaltirani Fetel preko timskog radija nakon sedme pobjede u sezoni, treće vezane.

Alonso je ugrabio 2. mjesto zahvaljujući fenomenalnom startu i odličnoj strategiji sa gumama. Naime, kada je na stazu izašao sejfti-kar poslije udesa Danijela Rikjarda u 26. krugu, španski as je prešao na srednje tvrde pneumatike i vozio na njima do kraja. Na kraju trke je priznao da je borba gotova.

Istu strategiju kao 32-godišnjak iz Ovijeda je imao i njegov budući klupski drug Kimi Raikonen, koji je zahvaljujući tome stigao sa 13. na 3. mjesto. Ledeni je heroj dana, jer je bilo pitanje da li će nastupiti zbog povrede leđa.

Iza vodećeg trija je bio tandem Mercedesa Niko Rozberg - Luis Hamilton, a bodove su osvojili i Felipe Masa (Ferari), Dženson Baton i Serhio Peres (Meklaren), Niko Hilkenberg (Zauber) i Adrijan Zutil (Fors Indija).

Tragičar je bio Mark Veber, koji je bio četvrti dva kruga prije kraja, ali mu se motor zapalio i ostao je bez bodova. Na kraju ga je Alonso, koji je vozio počasni krug, na svom bolidu odveo do pitova...

Naredna trka vozi se za 14 dana na stazi Jeongnam za Veliku nagradu Južne Koreje.

Bonus video: