Masoničić: Zlato plod dobrog rada

237 pregleda 0 komentar(a)
Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Ažurirano: 23.07.2018. 16:46h

Nakon zlatne medalje juniora 2009. godine u Danilovgradu, stiglo je i prvo najsjajnije odličje za crnogorsku žensku odbojku na balkanskim prvenstvima - kadetkinje Crne Gore su bile najbolje na Balkanskom prvenstvu u Đakovici, sa svih pet pobjeda, jer su redom savladale Tursku (3:1), Bosnu i Hercegovinu (3:0), Makedoniju (3:1), domaće Kosovo (3:0) i Albaniju (3:0)...

"Drago mi je što je baš ova generacija uspjela da osvoji prvo zlato za žensku odbojku u crnogorskoj reprezentativnoj odbojci, na balkanskim prvenstvima. Mislim da smo od početka, prije dvije godine, kada smo se prvi put skupili i počeli da radimo, napravili pravu selekciju i zlato je plod tog rada. Mislim da smo tokom priprema, zatim na turniru u Italiji, te samom Balkanskom prvenstvu odradili veoma dobar posao i da smo sasvim zasluženo osvojili Balkanijadu. Zahvalio bih Odbojkaškom savezu koji nam je obezbijedio sve uslove za rad, a prije svega hvala djevojkama koje su najzaslužnije za ovaj uspjeh", kazao je selektor Nikola Masoničić, kome su u radu pomagali Marko Blagojević i Milan Franović.

Crna Gora je pokupila i tri individualne nagrade, Marija Tuševljak, odbojkašica Galeba, je proglašena za najbolju igračicu prvenstva, Majda Čakar iz Rudara je najbolji korektor, a Tamara Vukoslavčević, član Luke Bar, najbolji srednji bloker prvenstva.

"Turnir je protekao veoma dobro, drago mi je što smo mi osvojile zlato, jer smo mi prva generacija koja je donijela zlato u Crnoj Gori što se tiče Balkanskog prvenstva. Drago mi je da sam dobila nagradu za najboljeg igrača. Želim da čestitam i da se zahvalim trenerima i svim igračicama što smo zajedno stigli do zlata", rekla je Marija Tuševljak.

<

“Zlato osvojeno na Balkanijadi je novi postrek za dalje napretke ove generacije, Drago mi je što smo uspjeli da ispišemo istoriju crnogorske odbojke, drago mi je što sam ja dobila nagradu za najboljeg korektora... Zahvalila bi se trenerima na dobrom radu sa nama. Nadam se da ćemo i sljedeće godine osvojiti zlato”, kazala je Majda Čakar.

“Želim da se zahvalim trenerima koji su naporno radili za ovo prvo mjesto, zahvaljujem na turniru koji smo odigrali na Sardiniji koji je bio odlična priprema za ovaj turnir. Pripreme su protekle dobro i nadam se da ćemo i sledeće godine osvojiti medalju”, izjavila je Tamara Vukoslavčević.

Osim tri nagrađene, zlato u Đakovici su osvojile i tehničari Tijana Tvrdišić, Sara Globarević, korektor Nevena Vukčević, primač Ema Uskoković, Andrea Knežević, srednji blokeri Lana Savović, Petra Kostić, te libera Lana Labović i Sara Kovač.

Bonus video: