"Panteru" iz Podgorice devet godina zatvora

U presudi se navodi da je dokazano da je Crnogorac imao svoju ulogu u spektakularnoj pljački ženevske draguljarnice
126 pregleda 13 komentar(a)
Pink Panteri, Foto: Screenshot
Pink Panteri, Foto: Screenshot
Ažurirano: 22.09.2013. 06:56h

Član bande Pink Panter, porijeklom iz Crne Gore, osuđen je juče u Ženevi na devet godina zatvora, zbog milionske pljačke nakita u Lucernu i Ženevi, ali i za pokušaj krađe dragulja u Cirihu.

Prilikom izricanja presude tamošnji sudija je kazao da je “sud našao dokaze da je 39-godišnji crnogorski državljanin, kojem se navodi ime, proglašen krivim za pljačke ali i to što je utvrđeno da je bio član ozloglašene bande u periodu od 2003. do 2012. godine”.

Kako prenose švajcarski mediji, tokom izricanja presude u Ženevi, zgradu suda je obezbjeđivao veliki broj policije, a sve vrijeme je i helikopter nadlijetao iznad tog dijela.

Advokat će uložiti žalbu

Advokat 39 - godišnjeg muškarca, Nikola Mejer, naglasio je nakon izricanja da će se žaliti na presudu.

“Stvorena je klima, koja ne poštuje pretpostavku nevinosti”, naveo je advokat.

U presudi se navodi da je dokazano da je Crnogorac imao svoju ulogu u spektakularnoj pljački ženevske draguljarnice “Rue de Rhone” kada je 17. avgusta 2009. ukraden nakit vrijedan 2,6 miliona švajcarskih franaka.

Član ozloglašene Pink Panter bande je tokom istrage, a kasnije i tokom suđenja priznao da je učestvovao u pljački pojašnjavajući da je imao još tri saučesnika. On je, kako prenose mediji, pojasnio svoju ulogu u pljačkama, ali nije želio da otkrije identitet saučesnika, čija imena tamošnja policija još nije otkrila.

“Dragulji su, kasnije, prodati, a on je priznao da je njegov dio od pljačke bio svega 40.000 franaka”, navode mediji.

Želi da u naručju drži sina

Osuđeni Crnogorac priznao je i da je bio umiješan u pljačku butika u Lucernu gdje su članovi bande uspjeli da ukradu 78 satova vrijednih 1,3 miliona franaka. Ta pljačka se dogodila u martu 2012. godine, a ovaj Crnogorac je nakon toga brzo uhapšen u Švajcarskoj.

Član bande je na sudu otvorio dušu pa je priznao i da je u ranijem periodu bio uključen i u dvije pljačke u Cirihu, ali ni u tom slučajevima nije odao saučesnike.

“Na sudu je naglasio da je činio “gluposti”, a kajući se naglasio je da sada samo želi da u naručju drži svoj jednogodišnjeg sina, koji sa njegovom suprugom živi u Podgorici”, navode mediji.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju...

Bonus video: