Nikoleta Jovanović predstavljaće Crnu Goru na takmičenju za Mis univerzum

Jovanović će se prije takmičenja u Moskvi, u kineskom Ksianongu boriti za titulu “Miss Tourism Queen International 2013”
178 pregleda 15 komentar(a)
Nikoleta Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Nikoleta Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.09.2013. 20:13h

Nakon Ivane Knežević koja je 2006. u Varšavi nastupila na izboru Mis svijeta, Nikoleta Jovanović (18) druga je Baranka koja će u ovom vijeku predstavljati Crnu Goru na takmičenju najljepših djevojaka planete.

Maturantkinja srednje Ekonomsko–ugostiteljske škole, Nikoleta se od 23. septembra do 11. oktobra u kineskom Ksianongu bori za titulu “Miss Tourism Queen International 2013”, a već u novembru u Moskvi nastupa na izboru za Mis univerzuma! Ulaznicu u svijet najljepših donijela joj je titula prve pratilje Mis Crne Gore 2013, osvojena u Bečićima u organizaciji agencije Miss YU, čime se automatski plasirala u izbor Mis univerzum.

"Prošla sam kasting od 150 djevojaka, ušla u prvih 20, kao prva pratilja ostvarila privilegiju da predstavljam Crnu Goru u Moskvi. Poziv za drugo takmičenje - Mis turizma, bio je iznenađenje: organizatori me zvali i rekli da su mene odabrali za Kinu jer smatraju da bih najbolje mogla da odradim taj posao, da imam osobine koje treba da ima Mis turizma. Bila sam ponosna na sebe, da iako mlada doživim takav uspjeh da predstavljam svoju Crnu Goru u inostranstvu", priča Nikoleta za “Vijesti” neposredno pred polazak u Ksining.

Narednih mjesec dana u Kini će, kaže, raditi različite programe, imati dobrotvorne aktivnosti, promovisati državu iz koje dolazi. Nastupiće i u narodnoj nošnji koju joj je omogućio direktor nikšićkog KUD-a “Zahumlje”.

Po povratku u Bar, slijedi kraći odmor, pa novo pakovanje kofera, ovog puta za glavni grad Rusije, 22. oktobra.

"Izbor Mis univerzuma je devetog novembra. I tamo me čekaju brojne aktivnosti, prezentacije, humanitarne akcije… Biće oko stotinu djevojaka, zaista jaka konkurencija, ali, nadam se da ću na oba takmičenja dostojno predstaviti svoju državu. Naravno da ima malo treme pred put, no, sve će to proći za dan-dva", najavljuje Nikoleta.

Do sada se pronašla na mnogim poljima: u sportu - odbojka, koju je silom prilika morala da zapostavi “jer zaista ne mogu stići na sve strane”, crtanje, četiri godine nastupa kao maneken, voli da jaše konje, sluša muziku - omiljena joj je Bijonse, voli romantične filmove…

Kaže za sebe da je umjetnička duša i da uživa u prirodi, rado obilazi djeda i babu na selu. Reflektori modne piste nijesu je zaslijepili - ističe da je škola i dalje u prvom planu.

"Velika mi je želja da upišem arhitekturu. Znam da je teška, ali, volim sebi da postavljam nove ciljeve i da svaki dan idem korak dalje, da budem što uspješnija i nezavisnija osoba, zato se pronalazim u arhitekturi", dodaje učenica IV-3 popularne Ekonomske.

Ako se snovi ostvare, preplešće joj se i studije i svijet glamura jer joj u januaru ističe ugovor sa sadašnjom agencijom, što joj otvara vrata potpisivanja ugovora sa nekom od svjetskih modnih agencija. Nikoleta ne skriva da bi bilo idealno da u Italiji studira i radi kao maneken, a grad koji bi pogodio obje mete bila bi Bolonja.

No, prvo da se okončaju izbori u Kini i Rusiji:

"Moji najveći navijači su kod kuće, starija sestra Slađana, majka Dragica i otac Dragan, mnogo mi znači njihova podrška. Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam proglašena za prvu pratilju u Bečićima, kada me je majka zagrlila i zaplakala od sreće, to me je ganulo. Ona je moj najveći uzor u životu, jaka osoba koja je i majka i žena koja vodi računa o svom izgledu i svemu" zaključila je sagovornica “Vijesti”.

Bonus video: