Suđenje za ubistvo Mitrovića: Ne znaju šta se dešavalo nakon žurke

Svjedok Miroslav Kaluđerović je rekao da ne zna zbog čega je pozivan da svjedoči, jer mu ništa u vezi ubistva nije poznato
140 pregleda 0 komentar(a)
Marija Milić, Foto: Savo Prelević
Marija Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.09.2013. 17:10h

Svjedok Jovan Kaluđerović, ispričao je u Višem sudu u Podgorici da je noć uoči ubistva Radmila Mitrovića, sjedio sa njim i njegovom djevojkom u jednom lokalu u Podgorici.

U nastavku suđenja Mariji Milić za ubistvo potpredsjedika FK “Rudar ”, taj svedok je rekao da je u lokal stigao oko 23.30 časova.

“Sjedio sam u separeu sa Mitrovićem, Marijom Milić, njegovim sestrićem Milošem Planićem i još pet- šest ljudi. Ja sam sa drugom otišao ujutro oko 5,15 časova. Istog jutra oko 08,15 sati pozvao me na mobilni telefon Miloš i rekao: 'Rađa (Radmilo Mitrović) je mrtav. Marija ga je ubila. Ubola ga je nožem'. Ovo mi je on rekao. Te noći na žurku smo svi pili neko alkoholno piće, a ne znam konkretno šta je pila Marija”, kazao je svjedok.

Advokat Ratko Pantović, branilac okrivljene, naveo je podatak iz policijske službene zabilješke - da je sa Mitrovićevog broja mobilnog telefona taj svjedok pozvan u 6.26 sati.

Kaluđerović je kazao da se ne može sjetiti da li je odgovarao na ovaj poziv.

Prema navodima optužnice zamjenika višeg državnog tužioca Željka Tomkovića, Milić je 29. aprila 2012. nakon prepirke i svađe koja se dogodila u Mitrovićevom stanu u podgoričkom naselju Zagorič, kuhinjskim nožem nasrnula na njega i usmrtila ga.

Svjedok Miroslav Kaluđerović je rekao da ne zna zbog čega je pozivan da svjedoči, jer mu ništa u vezi ubistva nije poznato.

“Bili smo prijatelji, a za njegovo ubistvo saznao sam preko medija ujutro oko 9 sati. Mene je Mitrović pozvao oko dva-tri sata ujutro, ali nisam odgovorio na taj poziv. Ujutro oko 08.15 sati vidio sam propuštene pozive i pozvao ga ali nije odgovarao, a nakon nešto više od pola sata saznao sam za tragediju. Sada mi je krivo što mu se nisam javio, a možda sam trebao da mu pomognem”, kazao je svjedok.

Suđenje se nastavlja 25. oktobra saslušanjem svjedoka.

Bonus video: