Nikšić: Policija uhapsila osumnjičene za pljačku kladionice

S.Č. (19) i P.R. (17) iz Nikšića se sumnjiče da su uz prijetnju noževima radnici otuđili neutvrđen iznos novca i veću količinu grebalica
97 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 21.09.2013. 15:07h

Nikšićka policija privela je S.Č. (19) i maloljetnog P.R. (17) iz Nikšića zbog sumnje da su 14. septembra opljačkali kladionicu Lutrije Crne Gore, kao i P.L. (27), takođe iz Nikšića, zbog sumnje da je 17. septembra S.V. otrgnuo zlatni lančić sa vrata i pobjegao.

"Osumnjičeni S.Č. je lišen slobode 17. septembra, dok je P.R. lišen slobode dan kasnije. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su S.Č. i P.R, 14. septembra 2013. oko 20.45 časova, maskirani ušli u kladionicu Lutrije Crne Gore, koji se nalazi u nikšićkom naselju Oštrovac, odakle su, uz prijetnju noževima radnici otuđili neutvrđen iznos novca i veću količinu listića instant lutrije – tzv. grebalica, nakon čega su se udaljili”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako stoji u saopštenju pronađen je veći dio grebalica koje su vraćene vlasniku, dok će iznos novca koji je otuđen biće utvrđen popisom.

Osumnjičeni S.Č. je, uz krivičnu prijavu, priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca (ZODT), dok je maloljetni P.R., takođe uz krivičnu prijavu, priveden ZODT za maloljetnike.

P.L. je, kako se sumnja, 17.septembra u Ulici Narodnih heroja u Nikšiću sa vrata S.V. otgrnuo zlatnu ogrlicu, nakon čega je pobjegao. I on je, uz krivičnu prijavu, priveden ZODT u Nikšiću.

Krivične prijave protiv osumnjičenih procesuirane su u redovnom postupku.

Bonus video: