65. put

U nedjelju dodjela Emi nagrada, Vašington domaćin

Serija "Homeland" sa glumicom Kler Dejns je nominovana u 11 kategorija, a "House of Cards" sa Kevinom Spejsijem u glavnoj ulozi u devet kategorija
0 komentar(a)
Vašington, Foto: Beta/AP
Vašington, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.09.2013. 14:45h

Vašington će u nedjelju biti domaćin 65. dodjele nagrade za televizijske serije, Emi, sa pet serija u konkurenciji koje imaju 32 nominacije.

Serija "Homeland" sa glumicom Kler Dejns je nominovana u 11 kategorija, a "House of Cards" sa Kevinom Spejsijem u glavnoj ulozi u devet kategorija.

Te dvije serije, favoriti za nagrade, čija se radnja dešava u Vašingtonu, snimljene su daleko od američkog glavnog grada, premda američka publika voli holivudski glamur.

Predsjednik kancelarije za snimanje u Vašingtonu Kristal Palmer rekao je da "ljudi vjeruju da su serije odavde, ali to nije slučaj".

"House of Cards" je snimljen u Baltimoru, američkoj državi Merilend, a "Homeland" u Južnoj Karolini, 600 kilometara od Vašingtona.

Komedija "Veep" i mini serija "Political Animals" dobile su po pet nominacija, a u konkurenciji je i serija "Scandal" sa dvije nominacije.

Inače je u Vašingtonu, sjedištu vlade SAD, teško snimati, zbog saobraćajne gužve, mjera bezbjednosti i dozvola za snimanje nekih vladinih institucija.