Grgurović osuđen na godinu zatvora zbog lažnog prijavljivanja

Prije napada i prijetnji, Olivera Lakićeva je istraživala da li se u fabrici "Tara" i u hangaru u Donjoj Gorici, proizvode, a potom krijumčare lažni brendovi cigareta
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2013. 16:32h

Danilovgrađanin Milan Grgurović osuđen je ponovo na godinu zatvora, zbog lažnog prijavljivanja da je prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić.

Sutkinja Željka Jovović kazala je da je utvrđeno da je Grgurović sam došao u policiju, a ne po njihovom pozivu, kako su na suđenju tvrdili pojedini službenici policije.

Ostaje nejasno po čijem nalogu se on prijavio i zašto su policajci lažno svjedočili.

Grgurović je i ranije osuđen na istu kaznu, ali je Viši sud ukinuo tu presudu, uz obrazloženje da tada nije bilo utvrđeno kako se Grgurović našao u policiji - da li je sam došao ili po pozivu inspektora.

Nakon što su Lakićevoj i njenoj porodici upućene najgrublje prijetnje, Grgurović se sam prijavio policiji, rekavši da je on počinio to krivično djelo. U Osnovnom sudu sada se zbog tih prijetnji sudi Milenku Rabrenoviću. On je ranije bio zadužen za bezbjednost bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

Tužilac Saša Čađenović ranije je istakao da je nesporno dokazano da je Grgurović počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, objašnjavajući da je ovaj tokom čitavog postupka tvrdio da ne zna čiji su brojevi koje je navodno pozivao...

Optuženi, kazao je tužilac, nije bio u stanju da ponovi ni dio razgovora sa novinarkom Jasminom Muminović, kada je i uputio prijetnje Lakićevoj.

Olivera Lakić

Čađenović je u završnim riječima kazao da je neistinit navodi svjedoka, policajca Ekana Jasavića - on je na pretresu u januaru 2012. godine rekao da je na osnovu listinga telefonskih kontakata utvrđeno da je prijeteće poruke uputio Grgurović i da je zato pozvan uz policiju.

Gotovo godinu kasnije, isti svjedok je rekao da je Grgurović vlasnik telefona sa kog se prijetilo i da je ta činjenica bila poznata policiji, prije nego se osuđeni pojavio u CB.

"Ne postoji ni jedan podatak po osnovu koga se moglo zaključiti da je Grgurović u bilo kom trenutku bio u posjedu ili koristio bilo mobilni telefon, bilo SIM karticu, sa kojih su upućene prijetnje Lakić", rekao je Čađenović.

Grgurović i njegov branilac, advokat Slavomir Božović nijesu prisustvovali izricanju presude.

Lakićeva je 7. marta 2012. godine i fizički napadnuta, ispred vrata zgrade u kojoj stanuje.

Zbog toga je na devet mjeseci zatvora osuđen Ivan Bušković.

Prije napada i prijetnji, Lakićeva je istraživala da li se u fabrici duvana “Tara” u Mojkovcu i u hangaru u Donjoj Gorici, proizvode, a potom krijumčare lažni brendovi cigareta, navodeći, između ostalog, da sa tim poslom imaju veze neki službenici Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Galerija

Bonus video: