Pljevlja: Odbjegla mlada koštala 3.500 eura

Krivična prijava podnijeta protiv Aleksandre Popović (53) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinila krivično djelo prevara
0 komentar(a)
Mlada, Foto: Shutterstock
Mlada, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.09.2013. 19:20h

Službenici pljevaljske policije podnijeli su osnovnom državnom tužiocu u tom gradu krivičnu prijavu protiv pedesettrogodišnje Aleksandre Popović iz Podgorice, zbog sumnje da je počinila krivično djelo prevara.

Inspektori vjeruju da je Popovićeva, krajem 2012.godine, od Miloša Baranina iz sela Glibaći uzela 3.500 eura da posreduje i pronađe djevojku na teritoriji Albanije, kako bi oženio svog sina Mila.

U prijavi piše da je, Popovićeva, nakon što je uzela novac, prestala da se javlja Baraninu, uprkos njegovim brojnim pokušajima.

“Ne bih žalio novac da mi je snaha došla u kuću, a ovako sam ostao bez svega, jer sam s mukom zaradio i skupio tih 3.500 eura“, kazao je Baranin

“Napisala mi je priznanicu da sam joj dao 3.500 eura za ženidbu svog sina. Takođe, napisala je i da je dovela mladu, izmislivši ime djevojke, ali nije navela njeno prezime, niti mjesto odakle dolazi.

Pojasnila mi je da je to uradila da bi lakše uspjela da dovede djevojku iz Albanije. Nakon prevare, prestala je da mi se javlja na telefon. Poslao sam joj poruku da za 10 dana očekujem da ispoštuje dogovor i dođe sa djevojkom, ili da vrati novac. Odgovorila mi je da je osnovala privatnu agenciju i da joj ne mogu ništa.

Pošto još nije dovela djevojku, niti mi je vratila novac, prinuđen sam da podnesem krivičnu prijavu protiv nje. Tražim da mi vrati novac koji je uzela na prevaru“, rekao je Baranin.

On je rekao da je bio prinuđen da se obrati Popovićevoj, kako bi oženio sina - jer su sami ostali da žive na selu, nakon što mu je prije godinu umrla supruga.

“Ne bih žalio novac da mi je snaha došla u kuću, a ovako sam ostao bez svega, jer sam s mukom zaradio i skupio tih 3.500 eura“, kazao je Baranin.

Popovićeva je rekla da joj Baranin nikada nije tražio da vrati novac, pojašnjavajući da joj je on navodno dao “samo” 3.000 eura

Popović, koja je rođena u Draču, vlasnica je agencije za bračno posredovanje „Domaćine, oženi se”.

Ona je nedavno novinarima izjavila da ne zna razlog zbog kojeg je protiv nje prijavu podnio Baranin, navodeći da je s njim u svakodnevnom kontaktu, jer treba da nađe djevojku iz Albanije za njegovog sina.

Popovićeva je rekla da joj Baranin nikada nije tražio da vrati novac, pojašnjavajući da joj je on navodno dao “samo” 3.000 eura.

Ona je istakla da je njena agencija registrovana kod Privrednog suda i da je Pljevljaku dovela snahu Mirjanu. Međutim, djevojka je napustila kuću Baranina poslije nekoliko dana, jer “nije mogla da živi u toj porodici”.

“Baraninovom sinu Milu prvo sam našla djevojku iz Skadra. Povela sam ga u Albaniju i tamo su se svidjeli jedno drugom. Nakon nekoliko dana, porodica djevojke me je zvala i izrazila želju da vidi gdje mladoženja živi.

Krenuli smo, ali negdje kod Šavnika mlada je tražila da stanemo jer neće da ide u Pljevlja zato što su predaleko. Vratili smo se, a ja sam platila 220 eura za vožnju taksijem. Nakon toga, opet sam bila u kontaktu sa mladoženjom.

Još dva puta nalazila sam mu djevojke, ali on se njima nije sviđao. Četvrti put pronašla sam djevojku po imenu Mirjana iz Skadra koja je pristala da ode u Pljevlja. Svidjela joj se kuća i porodica, pa je rekla da će ostati. Čestitali smo im i ja sam uzela dogovoreni novac, 3.000 eura, s tim što sam 1.500 eura dala posredniku iz Albanije. Poslije nekoliko dana zvao me je mladoženja i žalio se da djevojka neće da spava s njim i tvrdeći da ga je izudarala.

Nakon nekoliko svađa, mlada je rekla da više neće da živi sa Baraninom i pobjegla je“, kazala je Popovićeva.

Ona navodi da i poslije svega toga Miloš Baranin dolazi kod nje i traži da mu dovede snahu.

Popović tvrdi da su u skladu sa ugovorom njene obaveze prestale kada je dovela Mirjanu.

Bonus video: