Budvani traže sparing partnere

"Moram da pohvalim sve momke na zalaganju i odličnom radu, junački podnose sve", rekao je za “Vijesti” trener Budvanske rivijere
0 komentar(a)
Siniša Reljić, Foto: Vesko Belojević
Siniša Reljić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.09.2013. 15:05h

Već treću nedjelju odbojkaši Budvanske rivijere vrijedno treniraju, pripremajući se za sezonu u kojoj ih očekuju obaveze na četiri fronta (Liga šampiona, Balkanska liga, domaće prvenstvo i Kup). Nakon prve faze rada na Cetinju, gdje je akcenat bio na radu na fizičkoj spremi, izabranici Siniše Reljića već desetak dana treniraju u Budvi...

"Na Cetinju smo imali zaista sjajne uslove, koristili smo fudbalske terene Lovćena i zatvorenu dvoranu, a i u hotelu smo imali odlične uslove. Po meni jer odlazak na Cetinje bio pun pogodak, momci su tamo odradili zaista veliki posao. To je zapravo bila priprema za ono što sad radimo, a u Budvi smo pojačali rad i u teretani i sali, i vremenski i po obimu. Momci su veoma umorni, jer se radi dva puta dnevno, i u teretani i sali, ali ovo i jeste period kada to treba da budu. Međutim, moram da ih sve pohvalim na zalaganju i odličnom radu, junački podnose sve", rekao je za “Vijesti” Reljić.

Šef stručnog štaba Budvana hvali novajlije, posebno italijanskog tehničara Marka Falaskija.

"On je došao potpuno spreman, njemu ovaj dio priprema ne pada teško, stvarno radi fenomenalno, vidi se da je veliki profesionalac. Braća Bojić, takođe, rade izvanredno. Prijatno me iznenadio Ječmenica, i kao momak, radi zaista fenomenalno. Kod Milivojevića se osjeća najveći umor, ali stoički podnosi napor, radi maksimalno, vidi se da je profesionalac", dodaje Reljić.

Crnogorski šampion bi naredne nedjelje treba i da počne sa odigravanjem kontrolnih utakmica.

"Za sljedeću nedjelju bi nam trebale neke utakmice, sa nekim laganijim protivnikom. Vidjećemo, imamo u planu da u Budvu dovedemo neku ekipu da odigramo dvije utakmice".

Ove godine neće biti tradicionalnog turnira u Budvi, jer je Mediteranski sportski centar od 28. septembra do 8. oktobra zauzet zbog šahovske Olimpijade.

"Taj problem ćemo riješiti tako što ćemo od 3. do 13. oktobra biti na turneji po Sloveniji. Nakon toga najvjerovatnije idemo za Novi Sad na tradicionalni turnir Vojvodine", rekao je Reljić.

Korektor se još čeka

Pregovori sa crnogorskim reprezentativcem Aleksandrom Minićem ponovo nijesu urodili plodom, pa su čelnici budvanskog kluba okrenuti traženju stranca za poziciju korektora, koja nikako da se riješi...

"Ja sam bio za to da dođe Minić, ako se već pravi priča crnogorske reprezentacije u jednom klubu, što je po meni u redu. Bilo bi lakše da je on tu, jer ga poznajem, znam koliko i šta može, i mislim da bi on za ovu ekipu bio pravo rješenje. Ali, do dogovora, nažalost, nije došlo – kaže Reljić.

Zbog odsustva prvog korektora, kaže Reljić, na treningu trpi i čitava ekipa.

"U ovom trenutku je teško naći neko kvalitetno rješenje na toj poziciji, s obzirom na limitirani budžet koji imamo. Do kraja nedjelje je neki rok kada bi to, možda, moglo da se riješi, a u potrazi smo za strancem", dodaje Reljić, uz napomenu da već nekoliko dana sa ekipom radi i jedan Amerikanac, srednji bloker.

"Tu je na probi, kao četvrti srednji bloker, i njega u igri “šest na šest” kombinujemo na poziciji korektora. On ima i neke kombinacije za Tursku, ali je još sa nama, pa ćemo vidjeti da li će ostati", zaključio je trener Budvana.

Bonus video: